Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu kuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı genelgeyle, “Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu” kuruldu. Bandırma’da ise önlem almayıp müsilaja neden olan bir gübre tesisi kapatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle, "Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu" kuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, müsilajın, küresel ısınma, deniz suyundaki durağanlık ve azot-fosfor artışına bağlı ortaya çıktığı belirtildi.

Genelgede, deniz kirliliğinin giderilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan Marmara Denizi Eylem Planı'nın, 6 Haziran'da kamuoyu ile paylaşıldığı hatırlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı başkanlığında Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu kurulduğu ifade edildi.

Koordinasyon Kurulu'nda Çevre ve Şehircilik, İçişleri, Sağlık, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ve Orman, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının ilgili bakan yardımcıları, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Yalova, Çanakkale valileri ve belediye başkanları, TÜBİTAK ve konuyla ilgili üniversitelerin bölümleri ile STK'lar yer alacak. Ayda en az bir defa toplanacak Koordinasyon Kurulu, ayrıca davet üzerine de toplanabilecek.

DOĞA-ÇEVRE Haberleri

Meteoroloji'den 'Gökyüzünden boşalırcasına yağmur yağacak' uyarısı: Sessiz sessiz yaklaşıyor, 'Yağmur değil, afet var'
Ülkeler tek tek açıklandı, Türkiye’nin en kirli ve en temiz havalı şehirleri belli oldu: Buralarda nefes almak tehlikeli
Meteoroloji'den kritik alarm: Saat vererek uyardı, İstanbul dahil pek çok şehir sağanak yağışa teslim olacak
Meteoroloji’den kritik uyarı: Sıcaklıklar 20 dereceyi aşıyor ancak bu bölgelerde kar ve yağmur bekleniyor
Yüksekova'da göç etmeyen leylekler karlı arazide görüntülendi