Manisa BŞB'den 'Kadın ve LGBTİ + Odaklı Şiddete Karşı' tam destek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün ise, Nar projesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyleyerek, "Şiddete karşı birlik olursak, bazı yanlışların önüne geçebileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti "Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR" kapsamında İzmir, Manisa ve Muğla'da mahalle buluşmaları gerçekleştirecek. NAR mahalle buluşmalarının organizasyonu için ön görüşmeler başladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Soyulmaz ve İGC Proje Koordinatörü Reyhan Şenay Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret ederek, proje hakkında  bilgi verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün ise, Nar projesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyleyerek, "Şiddete karşı birlik olursak, bazı yanlışların önüne geçebileceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Görüşmede İzmir ve Manisa Basını hakkında görüş alışverişinde de bulunan İGC Başkanı Dilek Gappi, Başkan Cengiz Ergün'e basın mesleğine verdiği değerden dolayı teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyelerine 4 ciltten oluşan 'Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa' isimli kitapları hediye etti.

LGBTİ NE DEMEK?

LGBT veya GLBT, 1990'larda LGB kısaltmasından sonra ortaya çıktı ve 1980'lerin ortaları ile sonlarından itibaren gey sözcüğü yerine kullanılarak LGBT topluluğunu temsil etmeye başladı. Birçok aktivist, gey topluluğu kullanımının eksik bir tanımlama olduğunu düşünerek LGBT topluluğu kullanımına geçti.

Bu bazen LGBTT (lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel veya travesti) veya LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, transgender, intersex), LGBTTIQ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti, Transseksüel, Intersex, Queer) şeklinde de kullanılmaktadır. 1900'lardan itibaren kullanılmaya başlayan "LGBT", eşcinsel hakları mücadelesinde kullanılan çatı kelimedir.

Kaynak: İGC Basın Bülteni

EGE Haberleri

Muğla'da "Askıda Bisiklet" projesiyle 30 çocuğa bisiklet hediye edildi
Aydın'da şarampole devrilen motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi
Muğla açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivalinin açılışında konuştu
Aydın'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti