Kooperatiften İZTO’ya sanık üye dilekçesi: Görevden uzaklaştırın!

S.S. İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi, İzmir’deki kooperatif davasında yargılanan bazı isimlerin İzmir Ticaret Odası’ndaki görevlerine devam etmesine tepki gösterdi.

 S.S. İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi, İzmir’de kooperatif davası olarak bilinen soruşturma ve yargılama süreci ile ilgili İzmir Ticaret Odası’na talepte bulundu.

Kooperatif üyeleri, ağır ceza yargılaması altında bulunan bazı oda üyelerinin halen görevde yer almasına tepki gösterdi. Üyeler, İZTO yönetimine resmi talepte bulundu.

Kooperatif tarafından İZTO Başkanlığı’na gönderilen yazıda, İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanan bazı isimlerin meclis ve komite görevlerini sürdürmesinin “kamuoyunda itibar zedelenmesine yol açtığı” belirtildi.

E hapsi kararı nedeniyle İZTO toplantılarına katılamadığı için üyeliği düşen Meclis Üyesi Şenol Aslanoğlu’nun yerine aynı davada sanık olarak yargılanan Emre Pınar Kılıç’ın meclis koltuğuna gelmesine tepki gösterildi.

Kooperatif üyeleri, Ağır ceza davasında yargılaması süren kişilerin yargı sonuçlanıncaya kadar geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını, yerlerine tarafsızlığı tartışma konusu olmayacak isimlerin vekaleten atanmasını talep etti.

İZMİR Haberleri

Beton söküldü, umut filizlendi
“Buradayız, eşitiz, birlikteyiz” temasıyla düzenlenen program; söyleşiler, sergiler, müzikli etkinlikler, tiyatro gösterimi ve
Kıyıdaki sessiz tehlikeye dijital kalkan İzmir’de yeraltı suları anlık izlenecek
Büyükşehir’in iftar sofrası bu kez Foça’da kuruldu “Hiç kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir yaşamı var etmek istiyoruz”
APİKAM’dan Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan ramazan yolculuğu