Konak Belediyesi, araçlarındaki 150 bin TL’lik hasar bedelini işçisine ödetecek!

İzmir’in Konak İlçe Belediyesi, hizmet araçlarının hasar gören lastik ve jantlarının parasını kurumda şoför olarak çalışan 13 emekçinin maaşından kesecek.

Konak Belediyesi’nde dikkat çekici bir karara imza atıldı. Belediyeye ait bazı hizmet araçlarının lastik ve jantlarında oluşan hasarın bedeli, şoför biriminde çakışan 13 işçinin maaşından kesilecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ekici imzalı yazıda, araçlarda meydana gelen hasarların kullanıcı kaynaklı olduğu iddia edilerek, 151.920 TL’lik hasar tutarının şoförlük biriminde çalışan 13 belediye personelinden tahsis edilmesi istendi.

‘ARAÇLARIMIZIN LASTİK VE JANTLARI HASAR GÖRDÜ’

“Belediyemiz hizmetlerinde görev yapmakta olan 13 şoför saha çalışmaları sırasında kullanmış oldukları hizmet araçlarının lastik veya jantlarına kullanıcı hatasına bağlı olarak hasar vermiş olup,  yeni lastik ve jantlar belediyemiz imkanları ile tedarik edilmiştir.”

‘HASAR BEDELLERİNİ PERSONELİN MAAŞINDAN KESİN’ TALİMATI

“Ek-1, 2 ve 3'te yer alan Başkanlık oluru, faturalarda belirtilen hasar bedelleri, hasar beyan dilekçeleri ve isim listesi esas alınarak söz konusu personellerin maaşlarından kesilmesi ve Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü hesabına aktarılması hususunda gereğini rica ederim.”

Ayşe İpek Tokdemir

İZMİR Haberleri

İzmir’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı
CHP’nin has adamı borcu yüzünden kaçtı
Bayraklı belediyesinin kiralık çöp kamyonu ihalesi şikayet üzerine iptal edildi!
İzmirli şirketler Karşıyaka belediyesinin ihalelerine katılmıyorlar mı?
İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 şüpheli yakalandı