Kavşakta akla zarar mobbing! 40 derece havada araç sayma görevi

Manisa Salihli’de yaşanan olay, CHP’li Salihli Belediyesi’ndeki şaşkınlık verici mobbingi ortaya çıkardı. Belediye çalışanı Erkan Keskin, 40 derecede saatlerce kavşaktan geçen araçları sayarken yere yığıldı. Keskin, güneş çarpması teşhisiyle tedavi altına

Salihli Belediyesi çalışanı Erkan Keskin'in Gökçepınar kavşağından geçen araçları tek tek sayarken yere yığılıp hastanelik olması Belediye Başkanı Mazlum Nurlu'nun göreve gelmesiyle başlayan ve bazı çalışanları istifaya zorlamak için yapılan mobbing silsilesini ortaya gözler önüne serdi.

'DAVACI OLACAĞIZ'

MHP'li eski Belediye Başkanı döneminde Fen İşleri biriminde, özel kalemde ve zabıtada görevli onlarca çalışan görev yerleri ve görevleri değiştirilerek adeta işkence edilircesine akıllara durgunluk veren işlere atandılar. Kimi kavşaktan geçen araçları tek tek sayarak plakasına kadar kayıt altına alırken kimileri de köylerde büyük baş ve küçükbaş hayvan sayımı için görevlendirildi. Onlarca Belediye çalışanının bu onur kırıcı muameleye işlerini kaybetme korkusuyla ses çıkarmadığı, her gün istifa etmeleri için zorlandıkları öğrenildi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Salihli İlçe Başkanı Halil Tüfek, yaşananlara, "CHP'li belediye mobbing işini abarttı. Erkan Keskin, geçici görevlendirme yazısı ile Zabıta Müdürlüğünde kavşaklarda geçen araçları saymak üzere görevlendirilmiş, görev yaptığı yerde sandalye, şemsiye, kulübe gibi herhangi bir malzeme bulunmadan can güvenliği olmaksızın çalıştırılmakta. Kendisine uygulanan mobbingin oluşturduğu stres, şeker hastası olması ve yakın zamanda ameliyat olmasının da etkisiyle saat 16.10 civarlarında güneş altında ayakta durması sebebiyle fenalaşarak yere yığılmış, ambulansla hastaneye kaldırılmıştır. Ön tanıya göre güneş çarpması olarak tedavisi yapılmış müşahede altında tutulmuştur. Olayla ilgili Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu ve sorumlular hakkında şikayetçi ve davacı olacağız" dedi. 10 gün rapor verilerek taburcu edilen Keskin yaşadıklarını Yeni Asır'a anlattı. Keskin, "Benim gibi çok sayıda arkadaşım var. İşlerinden olma korkusuyla her türlü rezilliğe katlanıyorlar ama artık buna dur denmeli. 10 yıldır Salihli Belediyesi'nde çalışıyorum sadece siyasi görüşümüzden dolayı baskılara maruz kalıyoruz" diye konuştu.

Hastaneye kaldırılan belediye memuru Erkan Keskin, "10 yıldır Salihli Belediyesi'nde çalışıyorum. Sadece siyasi görüşümüzden dolayı mobbinge, baskılara maruz kalıyoruz" dedi.

'BU ADAMI SÜRÜNDÜRÜN'

Keskin, "Beni Belediye Gelirler Müdürlüğüne verdiler. Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu'nun "bu adamı süründürün" talimatıyla 8 Temmuz 2024'te tekniker kadrosunda görev yaparken şehir içi trafiğin yoğun olduğu gün ve saatlerde ana arterler, cadde ve sokaklarda trafik akışının hızlı, etkin ve daha verimli sağlanabilmesi için istatistiksel veri çalışması yapmak adına Zabıta Müdürlüğü emrine 6 ay süreyle görevlendirme emri ile verildim. Sıcakta gelen giden arabaları, motosikletleri sayıp not almaya başladım. Zabıta amiri ve ekipleri ise sürekli klimalı arabayla geçerek bana bakıp bakıp gülüyorlar kavga çıkartmam için beni tahrik ediyorlar. Sırf işten atılmam için her türlü muameleyi yapıyorlar. Zabıta amirinden böyle bir görev olup olmadığıyla ilgili yazı istedim. Bana, işine bak 30 tane zabıta var, hepsine görev yazısı veremeyiz, dedi. Hava çok sıcaktı. Kaç saat oldu bilmiyorum, gözlerim karardı, kendimi hastanede buldum" dedi.

Çalışanlarla ilgili sürgün kararlarının Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu tarafından verildiği öğrenildi.

'CAN GÜVENLİĞİ HİÇE SAYILMIŞ'

Erkan Keskin'in avukatı Nihat Altıntaş ise, "Salihli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde Tekniker olarak istihdam edilen müvekkilimiz Erkan Keskin, geçici görevlendirme yazısı ile Zabıta Müdürlüğünde kavşaklarda geçen araçları saymak üzere görevlendirilmiş, can güvenliği hiçe sayılmıştır" dedi.

'MÜFETTİŞ TALEBİNDE BULUNULDU'

Türkiye Kamu Sen Manisa da, olayların araştırılması için bakanlığa müfetti talebinde bulundu. İş kazası olarak kaydedilen ve aynı zamanda Türk Ceza Kanunu md. 96'da düzenlenen eziyet suçuna vücut veren bu olayla ilgili Belediye Başkanı ve Zabıta Amiri H.G. başta olmak üzere sorumlular hakkında şikayetçi ve davacı olunacağı da belirtildi.

CÜNEYT HASÇELİK

EGE Haberleri

Muğla Valisi Akbıyık, kentteki orman yangınını kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi
Manisa kaybolan Alzheimer hastası kadın üzüm bağında bulundu
Muğla'da çıkan iki orman yangınına müdahale ediliyor
Afyonkarahisar'da yolcu otobüsüyle kamyon çarpıştı, muavin öldü, 19 kişi yaralandı
Adaylığı kaçıran Bilgin’e yeni koltuk