İzmir'den deprem bölgesine yardım malzemesi taşıyan tren yola çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için İzmir'de toplanan yardım malzemelerini taşıyan 18 vagonlu tren yola çıktı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Aliağa'daki Biçerova Tren Garı'ndan treni uğurladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için İzmir'de toplanan yardım malzemelerini taşıyan 18 vagonlu tren, bölgeye hareket etti.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, deprem bölgesi için Valilik koordinasyonunda, kaymakamlıklar, kamu kurumları, hayırseverler ile sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan insani yardımların 18 vagonlu trenle Gaziantep'e gönderildiğini bildirdi.

Köşger, trenle bölgeye yaklaşık 80 ton gıda malzemesi, 60 ton su, süt, meyve suyu, 8 ton battaniye, kefen, 50 ton bebek ve hijyen malzemesi, 5 ton giyim malzemesi, 12 ton soba, ısıtıcı, soba borusu, 20 ton odun, 14 ton kömür, odun ve seyyar tuvalet gönderildiğini kaydetti.

Kınık'tan 3 bin 500 kişilik konteyner kent desteği

Kınık Polyak Eynez Madencilik Şirketi de deprem bölgesinde barınma ihtiyacını karşılamak için 3 bin 500 kişilik konteyner kent kuracak.

Kınık Belediyesinden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen şirketin genel müdürü Serkan Bahçekapılı, Nurdağı'nda 1000, Adıyaman'da 1000 ve Samandağ'da 1500 olmak üzere toplam 3 bin 500 kişilik konteyner kent kuracaklarını açıkladı.

İZMİR Haberleri

CHP'li başkanın 'villa oyunu'! Mağdur doktorlar isyan etti: 12 gün sonra sit alanı ilan edildi
UKOME bu sefer ana gündem maddesi Plaka Artışı için toplandı 
CHP'li belediyelerden satış yarışı: Cemil Tugay talimat verdi! 200 taşınmaz...
İzBB'nin en teknolojik şirketi: İZSU...
İZBETON rekora koşuyor! İzmir'in yollarına 120 günde 1.7 milyarlık asfalt serecek...