İzmir'de MMO'nun kontrol ettiği 5 bin 336 asansöre "kapatma" etiketi

Şubeden yapılan açıklamaya göre, Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında İzmir'in 9 ilçe belediyesi sınırları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki asansörler kontrol edildi.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesinin geçen yıl İzmir genelinde kontrol ettiği 18 bin 723 asansörden 5 bin 336'sına kullanımının güvenli olmadığı ve gerekli düzeltmeler yapılana kadar kullanıma kapatılması gerektiğini işaret eden kırmızı etiket verildi.

Şubeden yapılan açıklamaya göre, Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında İzmir'in 9 ilçe belediyesi sınırları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki asansörler kontrol edildi.

Geçen yıl toplam 18 bin 723 asansörün kontrol edildiği çalışma sonucu asansörlerden 5 bin 336'sına kullanımının güvenli olmadığı ve gerekli düzeltmeler yapılana kadar kullanıma kapatılması gerektiğini belirten kırmızı etiket verildi.

Asansörlerden 1347'si 120 gün içinde eksiklikleri giderilmezse kullanımının güvenli olmayacağı ve kapatılması gerektiği anlamına gelen sarı etiket, 10 bin 55'i bir sonraki periyodik kontrole kadar eksikliklerinin giderilmesi gerektiği anlamına gelen mavi etiket, 1985'i ise kusursuz ve kullanımının güvenli olduğu anlamına gelen yeşil etiket aldı.

Şube Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz, zorunlu periyodik kontroller sayesinde asansörlerin çok daha iyi duruma geldiğini, asansör kazalarında azalma olduğunu gözlemlediklerini bildirdi.

İZMİR Haberleri

Yaşama ihtimali ‘sıfır’ olan Zero hayata tutundu
Can dostlar için Menemen'de rekor tedavi sayısına ulaşıldı
Meslek Fabrikası’nda Bahar Buluşması
Konak’ın 2025 yılı faaliyet raporu kabul edildi
Karşıyaka Belediyesi’nden çöp eve müdahale: 3 ton atık çıkarıldı