İzmir'de heyelandan etkilenenler için yapılan 34 ev, kurayla sahiplerini buldu

İzmir'in Bornova ilçesindeki Eğridere Mahallesi'nde 4 yıl önce meydana gelen heyelanda evlerini kaybedenler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen 34 konut için kura çekimi yapıldı.

İzmir'in Bornova ilçesindeki Eğridere Mahallesi'nde 4 yıl önce meydana gelen heyelanda evlerini kaybedenler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen 34 konut için kura çekimi yapıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesinde noter huzurunda gerçekleşen kura sonrası tek katlı ve bahçeli 34 konutun sahipleri belirlendi.

Evlerine kavuşan afetzedeler, yetkililere teşekkür etti.

Eğridere Mahallesi'nde 2019'da yaşanan heyelanda 34 ev ve 1 cami hasar görmüştü.

Afetten etkilenen binalar boşaltılmış, mahalledeki 248 bin metrekarelik alan Cumhurbaşkanlığınca "afete maruz bölge" ilan edilmişti.

TOKİ tarafından heyelanda evleri zarar görenler için Yukarı Eğridere Mahallesi'nde çelik konstrüksiyondan tek katlı ve bahçeli 34 ev, mescit ve şadırvan inşa edilmişti.

İZMİR Haberleri

Tugay’dan sendikaya rest: Grev olursa gereğini yaparım!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun dünya evine girdi: CHP Lideri Özel de katıldı
Tutuklu Buğra Gökce için İzmir'de dayanışma imzası!
CHP asgari ücret için sokağa indi... 'İzmir 10 verip 1 alamıyor!'
CHP'li Güç'ten üniversite çalıştayında erken seçim mesajları: Yerel yönetimleri staj gibi görüyoruz!