İzmir'de 146 düzensiz göçmen yakalandı

Göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

İzmir'in Seferihisar, Dikili ve Çeşme ilçelerinde 146 düzensiz göçmen yakalandı, motor arızası nedeniyle sürüklenen 15 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Seferihisar ilçesinde görevli Sahil Güvenlik Uçağı lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmeni tespit etti.

Bölgeye yönlendirilen ekipler, hareketli lastik bottaki 37 düzensiz göçmeni yakaladı.

Dikili ilçesinde 20, Çeşme ilçesinde ise hareketli lastik botlardaki 80 düzensiz göçmen ile kara üzerindeki 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı.

Ayrıca, yine Çeşme ilçesinde motor arızası nedeniyle sürüklenen ve yardım talebinde bulunan 15 düzensiz göçmen de kurtarıldı.

Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

İZMİR Haberleri

Beton söküldü, umut filizlendi
“Buradayız, eşitiz, birlikteyiz” temasıyla düzenlenen program; söyleşiler, sergiler, müzikli etkinlikler, tiyatro gösterimi ve
Kıyıdaki sessiz tehlikeye dijital kalkan İzmir’de yeraltı suları anlık izlenecek
Büyükşehir’in iftar sofrası bu kez Foça’da kuruldu “Hiç kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir yaşamı var etmek istiyoruz”
APİKAM’dan Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan ramazan yolculuğu