İzmir Büyükşehir'den devrim yaratacak bir hizmet daha! Kaldırım 'duba'ları...

İzmir yeni yaz sezonuna kaldırımları güzelleştirmekle hazırlanıyor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonu hazırlıklarına kaldırımları güzelleştirmekle başladı!

Kentin pek çok yerinde kaldırımlara iki vida ile montelenen "duba"lar, İzmir'in kaldırımlarına çok özel bir hava kazandırdı.

Boyu 30-35 cm, yükseklikleri 20-25 cm, eni de 10 cm olan dubalar, kaldırım kenarlarındaki bordür taşlarına iki delik açılıp monteleniyor.

İzmir kaldırımlarına Avrupai ve klas bir zenginlik kazandıran dubalar için İzmir Büyükşehir Belediyesinin ne kadar para harcadığı henüz tespit edilemedi! 

Belediye kaynakları ihale bilgilerinin yakında ihale.com.tr'ye düşeceğinin altını çizdiler. 

Vatandaşlar; İzmir kaldırımlarını güzelleştiren ve ülke genelinde devrim yaratacak olan bu duba hizmetinin Dondurmacı Yokuşu'na da götürülmesini talep ettiler.

Vatandaşlar, dubaların sağlı sollu ve karşılıklı Dondurmacı Yokuşu'na montelenmesi durumunda; bu hizmetin 7/24 İzmirliler tarafından fark edileceğini belirttiler.

İşte İzmir'in çeşitli yerlerinde kaldırımlara montelenen duba görüntüleri:

İZMİR Haberleri

Yaşama ihtimali ‘sıfır’ olan Zero hayata tutundu
Can dostlar için Menemen'de rekor tedavi sayısına ulaşıldı
Meslek Fabrikası’nda Bahar Buluşması
Konak’ın 2025 yılı faaliyet raporu kabul edildi
Karşıyaka Belediyesi’nden çöp eve müdahale: 3 ton atık çıkarıldı