İzmir Büyükşehir Belediyesi Muğla'daki bal ve hayvan üreticilerine destek verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Muğla'daki bal ve hayvan üreticilerine destek verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, orman yangınlarından etkilenen Muğla'daki arıcı ve hayvan üreticilerine destek vereceği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Muğla'da yangından etkilenen üreticilere de yardım eli uzatmak amacıyla üretici örgütlerinden ve birliklerden bal satın alınacak.

Ayrıca, hayvancılıkla uğraşanlara ağustos ayının sonunda 7 bin çuval kuzu büyütme yemi dağıtılacak.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Tunç Soyer, Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre yangından 5 il 18 ilçe ve 99 köyün etkilendiğini, doğal yaşam ve yaban hayatı başta olmak üzere bölgede tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin önemli oranda zarar gördüğünü kaydetti.

Muğla'daki çam balı üreticilerine de destekte bulunacaklarını vurgulayan Soyer, yaşanan felaketlerden halkı ancak dayanışma gücünün kurtarabileceğini belirtti.

İZMİR Haberleri

Konak’ta metruk bina yıkımları tam gaz
Foça Belediyesi’nden Kültüre Kalıcı Katkı: Hüseyin Yurttaş Kitaplığı Açıldı
İzmir zeytininin yol haritası çiziliyor
“Şehrin Panoları” İzmir Şato’da hayat buldu
ESHOT’ta güvenli sürüşün temeli bilimsel denetim