İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Buğra Gökçe ile yollarını ayırıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 6 yıldır genel sekreterlik yapan Dr. Buğra Gökçe ile yolları ayırma kararı aldı. Sürecin önümüzdeki günlerde kesinleşmesi bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe’nin arasına kara kedi girdi. Aziz Kocaoğlu döneminde Ankara’dan getirilen Gökçe önce Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda göreve başladı. Pervin Şenel Genç’in ayrılmasının ardından bir süre bu göreve vekalet eden Gökçe 2017 yılında Kocaoğlu tarafından asaleten atandı.  2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer ile 3 yıldır çalışan Gökçe bir süredir program ve etkinliklerde yoktu.
 
Mahkeme kararı nedeniyle çalışmalarına başlanamayan Buca Metrosu’nun ihalesi sürecinde araları daha da açılan Soyer-Gökçe ikilisini CHP Genel Merkezi’nin yakından izlediği biliniyor.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar taşınan ayrılık hikayesinde partinin Soyer’in tercihinden yana tavır aldığı konuşuluyor. Genel Sekreter Gökçe’ye niyetini ve ayrılma kararını bildirdiği konuşulan Soyer’in yeni dönemde kimi tercih edeceği ise netleşmedi. Taliplilerin çok olduğu, birçok kişinin adının geçtiği ayrılık hikayesi sonrasında belediyede kartlar yeniden karılacak.

Dr. Buğra Gökçe Kimdir ?

1996'da Ankara Büyükşehir Belediyesi imar dairesinde kamu görevine başlamış, 2009 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çankaya Belediyesi'ne geçişi onaylanmadığından memuriyetten istifa edip Çankaya Belediyesi'nde görev yapmaya başlamıştır. 2010-14 yıllarında Çankaya Belediyesi yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür.

2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde önceki Başkan Azizi Kocaoğlu tarafından  fen işleri daire başkanı olarak göreve başlarken Ekim 2014'te ise genel sekreter yardımcılığı görevine atandı. Eylül 2016'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine vekaten Mart 2017'de ise asaleten atandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Tunç Soyer dönemine de güçlü giren Gökçe zamanla Soyer ile ayrıştı. Soyer, görevdeki 3 yıllık zaman sonrası yolları ayırmış oldu. Kesin işlemlerin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

İZMİR Haberleri

İzmir'de el freni çekilmeyen otomobilin okulun bahçesine girmesi güvenlik kamerasında
İzmir'de çok katlı binada çıkan yangın söndürüldü
Seferihisar'da Muhtarlar Günü kutland
İzmir'de bir kadının ölü bulunmasıyla ilgili yakalanan şüpheli tutuklandı
İzmir'de derede erkek cesedi bulundu