İstanbul'da PKK'lı teröristin sözde anmasına ilişkin DEM Parti'li iki ilçe yöneticisi tutuklandı

İstanbul'da PKK'lı teröristin sözde anmasına ilişkin DEM Parti'li iki ilçe yöneticisi tutuklandı

İstanbul'da DEM Parti'nin Esenyurt ilçe binasında, PKK'lı bir teröristin sözde anma etkinliğine ilişkin gözaltına alınan partinin ilçe yöneticileri Abdullah Arınan ve Rojda Yılmaz, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun, 1995'te etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Gülşen Atalmış için DEM Parti'nin Esenyurt'taki binasında sözde anma etkinliği yapılmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma sürüyor.
Bu kapsamda gözaltına alınan DEM Parti Esenyurt ilçe yöneticileri Abdullah Arınan ve Rojda Yılmaz'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye gönderildi. Savcılıktaki işlemleri sonrası Arınan ve Yılmaz, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Hakimlik, Arınan ve Yılmaz'ın, üzerlerine atılı suçlardan tutuklanmalarına karar verdi.

GÜNCEL Haberleri

Özel yeniden Genel Başkan!
Soma’da Su Kaynakları Arttırılıyor
Başkan Dutlulu, Spilkent’te İncelemelerde Bulundu
CHP'li Güç'ten iktidara yaylım ateşi: İzmir'in kaderi AK Parti'nin keyfine bırakılamaz!
MSB acı haberi duyurdu: 'Uçakta 20 personel bulunuyor'