İYİ Parti İzmir Milletvekili aday adayları belli oldu. 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde İzmir'de 69 İYİ Partili Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunduğu bildirildi. Bu arada İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı olan Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale de İzmir 1. Bölge'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.
Partinin TBMM Grup Başkanvekili olan ve İzmir'in etkin politikacılarından biri olan Müsavat Dervişoğlu da daha önce bu bölgeden seçilmişti ve bu seçimde de milletvekili adayı olmak için başvurdu. Bu durumda 1. bölgede listenin ilk sırasında Dervişoğlu mu yoksa Özlale'nin mi 1. sırada yer alacağı merak konusu oldu.
ÇIRAY BAKANLIK MI BEKLİYOR?
Öte yandan Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray'ın başvurmadığı ancak Genel Başkan'ın kontenjanından 2. bölge 1. sıradan aday gösterilmesinin beklendiği kaydediliyor. Aytun Çıray'ın olur da Millet İttifakı iktidara gelirse bakan olmak istemesi nedeniyle milletvekili adaylığı için başvurmadığı iddiaları da konuşuluyor.
İZMİR Haberleri
Buca’nın yeni zabıtaları göreve başladı
İzmir Yarı Maratonu için kayıt heyecanı başladı
İzmir’in kritik haberleşme altyapısına güneş enerjili güvence
Örnekköy’e modern cemevi geliyor
Cemil Tugay, CHP'den istifa etti!