İBB İSKİ'de İETT gibi tamir bakım işlerini toptan ve 10 günde çıktığı ihalelerle çözdü: 2.6 Milyar...

İBB İSKİ, İstanbul'un su şebekesi tamir-bakım işlerini, tıpkı İETT'nin çıktığı "toptan" ihaleler gibi 4 ihalede Temmuz 2026 ayına kadar çözdü... İşte ihale belgeleri ve şanslı ihaleciler...

Büyükşehir belediyelerinin böylesine büyük rakamlar üzerinden çıktıkları ihaleler, ister istemez "BU ŞİRKETLER NEDEN VAR" sorusunu akıllara düşürüyor! (İhalelerde adı geçen işleri yapmaktan aciz midir bu BŞB şirketleri?) 
İzmir'de İZSU...
Aydın'da ASKİ...
Bursa'da BUSKİ...
Vb... Büyükşehir belediye şirketleri, kent yaşayanlarına sağlıklı ve temiz su sağlamak üzere kurulmuşlardır... Bu bağlamda; suyun yaşayanlara ulaştırılmasından, alt yapı tamir, bakımlarına varıncaya kadar her noktasından sorumludurlar... Ve... Bunları gerçekleştirmek üzere, insan (İşçi) gücünün yanında, araç ve gereçlere de sahiptirler ve olmalıdırlar da... 
Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin İSKİ şirketi, her halde İstanbulluların su ihtiyaçlarını sağlamada yeterli sayıda insan gücüne, araç ve gereçlere sahip olmadığından dolayı olacak, böylesine "TOPTAN" ihalelere çıkma ihtiyacı duyuyor!  
İhalelerin çıkış ve de sözleşmelerinin imzalandığı tarihlere de bakılınca; İSKİ ekibinin sağlam olduğu, başkanları İmamoğlu'nun da yüzünü İstanbullulara kara çıkarmamak için, didindikleri, çırpındıkları gözlerden kaçmıyor!
Ne hikmetse, 4 ihaleye de 31 Mart seçimlerine "RAMAK" kala çıkılmış, sözleşmelerine de geçtiğimiz aylarda imza konulmuş!
Başka bir deyişle, İSKİ ihale ekibinin çok sağlam olduğunu, en azından Güldür Güldür skeçlerine düşmeyeceklerinin, fakat, usta tiyatro oyuncusu Levent Kırca da rahmetli olmasaydı, İSKİ'cilerin kesinlikle "Olacak O Kadar Televizyonu" Ana Haber bültenine manşet olacaklarının garantisini de buradan verebilirdik! (Levent Kırca'nın, "Sssski, Sssski... İSKİ" skecine ulaşmak için çıkınız YouTube'de aramaya!)

Gelelim şimdi birbirinden güzide İSKİ ihalelerine... 
İSKİ'ciler öylesine muntazam ve titiz çalışmışlar ki; toplamda (KDV'li) 2 MİLYAR 629 MİLYON 065 BİN 998 LİRALIK 4 ihalenin tamamına Mart 2024 ayında 3'er 4'gün arayla çıkıvermişler!
İhaleye çıkış tarihlerini de öylesine becerikli hazırlamışlar ki; 4 ihaleyi de 10 gün içine sığdırıvermişler!
Şimdi, gel de İBB Başkanı İmamoğlu'nun İSKİ'deki ihale hazırlayıcılarına laf söyle!
Adamlar profesyonelce işlerini yapıyorlar, sıkı mı laf söylemek; dananın altında buzağı aramak!!!
Nerede, hangi BŞB'de böylesi ihaleler güzelliği var??!!! İstanbullular, başkanları Ekrem İmamoğlu ile gurur duydukları gibi; başkan İmamoğlu'nun da İSKİ ekibiyle ne kadar gurur duysa azdır deriz!

İşte ihale belgeleri: 

Bilindiği üzere; İBB İETT, toptan çıktığı ihalelerle otobüs bakım-tamir işlerini defterlerini Özgür Karabat'ın tuttuğu Bursa merkezli şirkete vermişti... Ardından İETT otobüsleri başlamışlardı yollarda kalmaya... Gün geçmiyordu ki bir İETT otobüsü yolda kalmasın... TV'lerin ana haber bültenlerini yolda kalan İETT otobüsleri süslerken; İstanbullular da yayan yapıldak evlerinin yollarını tutuyorlardı! İETT ihaleleri hesabı, İSKİ'nin de verdiği bu ihalelerden sonra, sakın ola İstanbul'un su şebekesi çökmesin!!! 
Ondan sonra TV ana haber bültenlerine çıkmaya gör!

Not: Bu güzel 4 ihalenin teknik analizini ve ihale alan şanslı şirketlerin kimler olduğu bir sonraki haberimizde gelecek...  

GÜNCEL Haberleri

Banaz'da 60 yaşındaki kişi inşaatta ölü bulundu
"Narkoçelik-42" operasyonlarında 1 ton 971 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 47 şüpheli yakalandı
Merih Demiral’ın heykeli Bolu’ya dikildi
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de