Hande Fırat: İmralı ziyareti için Ömer Öcalan’a izin verildi

Hande Fırat: İmralı ziyareti için Ömer Öcalan’a izin verildi

Gazeteci Hande Fırat, İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'a yapılacak olası bir ziyaretle ilgili olarak yeğeni Ömer Öcalan'a izin verildiği yönünde bilgi aldığını sosyal medya hesabında paylaştı. Fırat, ziyaret başvurusunun uzun zaman önce Ömer Öcalan tarafından yapıldığını belirterek, henüz resmi bir açıklama bulunmadığını, ancak yakın zamanda ziyaretin gerçekleşmesinin beklendiğini ifade etti.

Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan'ın yeğeni olup, 1987 doğumlu Kürt kökenli bir Türk siyasetçidir. Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinin Ömerli köyünde doğmuş ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2014-2016 yılları arasında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin il eş başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Bu gelişme, Türkiye’de Kürt sorunu ve İmralı’daki süreçlere dair yeni bir tartışma alanı açabilir.

Fırat, sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede ziyaretin yakın bir tarihte beklendiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: "İmralı ziyareti için başvuru yeğeni Ömer Öcalan tarafından uzunca bir süre önce yapılmıştı. Resmî bir açıklama şimdilik yok ama gelen bilgiler ziyarete izin verildiği yönünde. Yakın bir tarihte bekleniyor."

GÜNCEL Haberleri

Mersin Anamur'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Aktivist Eygi'nin İsrail askerlerince katledilmesine ilişkin ifade verecek Avustralyalı tanık, Türkiye'de
Hukuk muhakemelerindeki tanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de
MİT ve emniyetten, terör örgütü PKK/KCK'nın Avrupa yapılanmasına ortak operasyon
"Yenidoğan çetesi" soruşturmasının 18 aylık kronolojisi