Halikarnas Balıkçısı Bergama Vapuru’nda anıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın doğum gününü çocuklarla Bergama Vapuru’nda kutladı. “Merhaba Dünya, Merhaba Çocuklar” adlı etkinliğe katılan 120 çocuk, hem Körfez turu yaptı hem de Türk ede

Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın 136’ncı doğum günü, İzmirli çocuklar tarafından tarihi Bergama Vapuru’nda kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü organizasyonunda “Merhaba Dünya, Merhaba Çocuklar” adlı etkinlik, 120 çocuğun katılımıyla yapıldı. Ege’nin mavisine, insan sevgisine ve doğaya adanmış bir yaşamın izlerini taşıyan Halikarnas Balıkçısı’nın mirası, bu özel program aracılığıyla çocukların dünyasıyla buluşturuldu. Çocukların erken yaşta kültür ve sanatla tanışmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan etkinlik, onların hayal gücünü besleyen, yaratıcı düşünme becerilerini geliştiren ve sosyal etkileşimlerini artıran çok yönlü bir deneyime dönüştü.

Program kapsamında sahnelenen etkinliklerde, Ecem ve Çilek’in gerçekleştirdiği vantrolog gösterimi ile Yüksel Ünal’ın müzikli masal anlatımı çocuklarla buluştu. Gün boyunca düzenlenen çeşitli etkinlikler ve sürpriz içerikler ile programın her anı çocuklar için keşif dolu anlara sahne oldu. Etkinlik süresince Bergama Vapuru ile İzmir Körfezi’nde gerçekleştirilen tur, çocuklara deniz kültürünü yerinde deneyimleme fırsatı da sundu.

İZMİR Haberleri

Yurttaş Meclisi’nde ikinci dönem başvuruları başlıyor
Konaklı çocuklar yıl sonu coşkusunu Başkan Mutlu’yla paylaştı
APİKAM’da Kent Tarihi ve Kültürü Yaz Atölyeleri başlıyor
Midye kabukları deniz yaşamına nefes olacak
Okullarda aktif yaşam eğitimi