Güzelbahçe'de son zeytin ağacı kalana kadar çevrenin korunacağı sosyal medyaya düştü!

Güzelbahçe'deki zeytin ağaçlarının korunmasına tam gaz devam ediliyor!

Malumunuz; CHP'de Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı "departmanı" bulunuyor... Temsil, bu vatandaşa Güzelbahçe belediyesinin ahlaklı taleplerine yanıt vermeyen bir girişimci için "zeytin ağaçlarını buduyor, sincaplar dolaşamıyor" ihbarında bulunun, çıkıp Güzelbahçe'ye gelmezse...

Şimdi... Facebook'taki "Güzelbahçe" sayfasından Fatma Tunç Köprülü adlı Güzelbahçe yaşayanı, Güzelbahçe belediyesinin çevre konularında ne kadar hassas ne denli ciddi yaklaştığını paylaşmış...

Köprülü'nün bu feryadını duyan bir CHP'linin olacağını düşünmüyoruz!

Ayrıca Köprülü, kesilen katledilen ağaçlar içinde hiç üzülmesin! O kesilen ağaçlar bu defa doğaya "gübre" olarak döndürülüyor!

Nasıl mı?

Güzelbahçe belediyesi geçen yıl "yongalama" makinası satın aldı taaa Mersin'den... Ne yani kesilen ağaçlara Güzelbahçe belediyesi sessiz mi kalacaktı? Müteahhitlere eksik hizmet mi üretilecekti? İzmir'de kaç ilçe belediyesinin yongalama makinası vardır? Kesilen o ağaçların yeniden doğaya gönderilmesinden daha güzel bir hizmet olabilir mi?

Bu yüzden Güzelbahçe'de ağaçlar kesiliyor, beton dökülüyor diye feryat figan bağırıp çağırmaya gerek yok!

Daha çok ses çıkartırsanız Çevreden Sorumlu Departman Şefi sonra çıkar gelir bak Güzelbahçe'ye o zaman görüsünüz sincapların ağaç dallarında oynaştığını!   

Fatma Tunç Köprülü

Yalı mahallesi ile Güzelbahçe merkezine ( köye ) çıkan yol arasındaki tarım arazilerine de inşaat yapılmaya başlamış.Çicek seralarinin ve asırlık zeytinlerin olduğu bu yerler hala çok verimli ama yasal olarak yasak olmasına rağmen ; tarım arazisinde hurdacılar yerleşmiş,yine zeytin kesmek yasal olarak yasak olmasına rağmen; birileri de zeytinlerin bir kısmını yok ederek ev inşaatı yapmaya devam ediyor.Buna son verecek vicdanlı yasa uygulayıcısı kimse yokmu dur?Son kalan yeşil alanlar da yok oluyor.Narlidere' den dünyaya narenciye ihraç edilirdi,şu anda her yer beton binalarla dolu.. Güzelbahçe'yi bari koruyalım.Ama nasıl?

İZMİR Haberleri

Anık, oda başkanlığından istifa etti!
PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe'ye İzmir'den çağrı var!!!
Aliağa'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 şüpheli tutuklandı
İzmir'de tarım arazisinde çıkan yangın ormana sıçradı
İzmir’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı