Gazeteci Hakan Aygün'e 7 ay 15 gün hapis cezası

Bugün (16 Mart 2021) Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada mahkeme heyeti, Aygün için 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verdi. Hüküm 5 yıl süreyle ertelendi.

Gazeteci Hakan Aygün'ün Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davasında karar çıktı. Aygün'e 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

'Ey IBAN edenler' ifadesinin geçtiği bir paylaşımın ardından tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan gazeteci Hakan Aygün hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) 'hak ihlali' kararı vermiş, Aygün'e 40 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetmişti.

Bugün (16 Mart 2021) Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada mahkeme heyeti, Aygün için 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verdi. Hüküm 5 yıl süreyle ertelendi.

'IBAN ayeti tweetini attığım saptanamadı'
Kararla ilgili olarak kişisel Twitter hesabında değerlendirmelerde bulunan Aygün, şunları söyledi:

"Anayasa mahkemesi kararı ve IBAN ayeti tweetini attığımın saptanamamasına rağmen hayatımın ilk hapis cezası olarak 7 ay 15 gün verildi. Hükmün uygulanması geri bırakıldı. İtiraz yolu açık, sonu belli; Anayasa Mahkemesi olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden döner. Canım ülkem işte"

GÜNCEL Haberleri

40 yıllık reklamcı ‘açık tanık’ oldu! İşte İBB’de dönen reklam vurgunu: Dikkat çeken 'naylon fatura' detayı
İBB soruşturmasında gözaltına alınan Kaan Ketenci tutuklandı
İBB soruşturmasında iş insanından yeni iddia: '1 milyar 200 milyon TL ve KİPTAŞ daireleri CHP'li delegelere dağıtıldı'
Avukat İBB’deki rüşvet pazarlığını anlattı: “5 milyon euro talep edildi! Taksitlendirmede yardımcı olacağız”
Beylikdüzü-Saraçhane hattında yolsuzluk çarkı! Ekrem İmamoğlu belediyeyi A takımıyla paylaştı