Eski Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Atasoy gözaltına alındı

Eski Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Atasoy gözaltına alındı

Eski Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Serdar Atasoy gözaltına alındı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’na getirildikten sonra ‘FETÖ’nün TSK’daki haberleşme sistemi olan ‘ankesör–mahrem imam’ uygulamasında yer aldığı anlaşılan emekli Tuğgeneral Serdar Atasoy, gözaltına alındı. 

Ne olmuştu?
Atasoy, 2020’deki Yüksek Askeri Şura’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) İstihbarat Başkanlığı’na terfi edilmesinin ardından FETÖ’den gözaltına alınmış, ve 'itirafçı' olduğu iddia edilmişti. Atasoy, FETÖ’nün ‘gizli sorumluları’ ile ‘ankesörlü telefonlar üzerinden geçmişte görüştüğü tespit edilince’ görevine başlamadan emekli edilmişti.

Atasoy, hakkında hazırlanan iddianamede, ‘Terör örgütüne üyelik’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’ suçlarından 32.5 yıl hapis cezası istenmişti. 

GÜNCEL Haberleri

Paşa Han Çorba Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı
İnsan En Çok Açamadığı Kapıları Hatırlar
Melamilik Kültürünü Yaşatma Derneği’nden Çağdaş ve Kurumsal Vizyon: "Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz"
GÖKYÜZÜ ONUN DELİ SEVDASIYDI: ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI HAYYAM ALİYEV
BELEDİYELERDE BİLİMSEL YÖNETİM DEVRİMİ: İSRAF BİTECEK, HİZMET HIZLANACAK!