Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Ermenilerin Türkleri yaktığı fırınlara eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tarafından hazırlanacak mezalim yazısını asacaklarını söyledi.
Başkan Özgan, ilçeye gelen Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu ile Ermenilerin Türkleri yaktığı fırınlardan birine giderek açıklamalarda bulundu. Özgan, "Hemşerimiz Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ile birlikte Ermeniler tarafından mezalim yapılan fırınlardan birisinde incelemelerde bulunduk. Halaçoğlu'nun hazırlayacağı mezalim ile ilgili yazıyı, levha halinde fırının duvarına asacağız" dedi.
Prof. Dr. Halaçoğlu'da, Ermenilerin o dönem katliam ve zulüm yaptığını belirterek, Türklerin fırınlarda yakıldığını anlattı. Halaçoğlu, “Fransızlardan çok Ermeniler o zamanlarda büyük katliamlar yaptı, o dönemin tanıkları bunu aktarırdı. Savruk yolunda Uşak Öldü denilen bölgede 40 kişi öldürdüğü ve buna benzer bir çok katliam var. Bunun gibi bir çok katliam yapılmış. Sadece insanlarımız değil hayvanları ile birlikte Ermeniler tarafından katledilmiştir" dedi.
GÜNCEL Haberleri
Ardahan Vakfı'ndan Ege'de Güçlü Atama: Bölge Başkanlığı Av. Suzan Bayraktaroğlu Evgin'e Emanet
Türk Halk Müziğinin Güçlü Sesi Efkan Şeşen, Yıllar Sonra İzmir’de Sevenleriyle Buluşuyor!
*Kahramanmaraşlılar Bornova'da kahvaltı programında buluştu!*
İzmir ASKF’de Büyük Gün: Eray Büyük Çalışmalarını Noktaladı!
Bulancak’ta Anlamlı Buluşma: Başkan Sıbıç, Jandarma Teşkilatı’nın 187. Yılını Kahvaltı Programıyla Kutladı