Emekli müfettiş Avşar, 93 işçinin işten çıkarılmasının yasal olmadığını savundu!

İbrahim Naki Avşar, başkan Ünsal’ın CHP üyeliği ve belediye başkanlığı görevlerinin sonlandırılması gerektiğini ifade ediyor.

Emekli müfettiş İbrahim Naki Avşar, Karşıyaka belediyesinde işten atılan 93 işçinin kanunen işten atılamayacaklarını İş Kanunu’nun 34. maddesine göre, işçilerin ücretlerinin gününde ödenmemesi durumunda, işçilerin "iş bırakma" hakkını kullanma hakları bulunduğunun altını çizdi.
Avşar, başkan Yıldız İşçimenler Ünsal'ın, maaşlarını almadıkları için "iş bırakma" hakkını kullanan 93 işçiyi işten çıkararak, yasa dışı bir eyleme imza attığı öne sürdü! 
Bu durumun ardından Avşar, başkan Ünsal’ın CHP üyeliği ve belediye başkanlığı görevlerinin sonlandırılması gerektiğini ifade ediyor.

İş Kanunu'nun 34. maddesi, bakın ne diyor?

Madde 34 - Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir (zorunlu) bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır.

Başkan Ünsal'ın eylemleri yasal bir çerçeveye oturmuyor ve işçilerin haklarını koruyan yasaya aykırı bir davranış olarak değerlendiriliyor. İşçilerin bu nedenlerle işten çıkarılması ve yerlerine yeni işçilerin alınması, iş kanununa uygun olmayıp, yasal ve etik olmayan bir uygulama olarak öne çıkıyor.

Dolayısıyla, Ünsal'ın görevdeki pozisyonlarının ve CHP üyeliğinin sorgulanması, yasal çerçevede değerlendirilmesi gereken bir konu olarak gündemde kalmaya devam ediyor.

İşte Avşar'ın o paylaşımı: 

İZMİR Haberleri

İzmir'de FETÖ'ye yönelik operasyonda 22 hükümlü ve şüpheli yakalandı
İzmir'de yol verme kavgasında gözaltına alınan kişi tutuklandı
İzmir'de yasa dışı silah ticareti iddiasıyla 3 şüpheli tutuklandı
İzmir Körfezi Bilim Kurulu, körfezde ve karada incelemelerde bulundu
Çocuğu kucağında yürüyen kadını taciz etmişti: Başka bir kadına da tacizde bulunduğu ortaya çıktı