Çiğlililer yaşadı!
Çiğli belediyesi, asrın son teknolojik harikası "SİNEKSAVAR DİREĞİ"ni, çıktığı PAZARLIK Usulü ihale ile Ankaralı Çağrı Umut Şentürk'ün "TEKNOSOFT EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ BİLGİSAYAR KIRTASİYE MATBAACILIK PROMOSYON İNŞAAT İÇ DIŞ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ"nden satın adlı.
Yaptığımız araştırmalara göre; en son teknoloji ile üretilmiş olan bu SİNEKSAVAR DİREKLERİnin KOVALADIĞI her sineği cinsine cibiliyetine göre rapor edip, kovulan sinek adetlerini de İNTERNET ortamında Çiğli belediyesi bilgisayarlarına aktardığı ileri sürülüyor!
İŞTE İHALE BELGESİ:
Öncelikle; Çiğli belediyesinin PAZARLIK Usulü çıktığı ve bu ihale ile aldığı SİNEKSAVAR DİREKLERİ'nin ne menem bir özelliklere sahip olduğunu gösteren TEKNİK ŞARTNAMESİNE EKAP ve ihale.com.tr üzerinden ulaşamadığımızdan dolayı, piyasalar üzerinden araştırma yapmak durumunda kaldığımızı da hatırlatırız!
İşte EKAP belgesi: Doküman mevcut değildir!
İhale belgesine göre; ihaleci firma Ağustos ayı başından beri bu SİNEKSAVAR DİREKLERİni Çiğli belediyesine Ekim ayı başına kadar teslim etmesi gerekiyor!
İhale dokümanına ulaşamadığımız için de, ihaleci şirketin Çiğli belediyesine kaç tane SİNEKSAVAR DİREĞİ teslim edeceği rakamını haberimizde veremiyoruz!
Ankaralı Çağrı Umut Şentürk, Teknosoft şirketini Ocak 2015 yılında kurmuş... Ticaret Sicili Gazetesinin veri tabanında şirkete ait iki bilgi bulunuyor... Kuruluş ve sermaye artırımı... Şirketin sermayesi Ocak 2018 ayında 10 Bin TL'den 1 Milyon TL'ye çıkarılıyor...
Şirket, kamuda sadece 3 ihale kazanmış... Daha doğrusu Çiğli belediyesi Teknosoft şirketine 3 tane PAZARLIK Usulü (Adrese teslim 21 F'den) vermiş! Ankaralı Çağrı Umut Şentürk, sanki bu şirketi sadece Çiğli belediyesi ile iş yapmak için mi kurmuştur?
Belgesi:
Ayrıca, malumunuz Pandemi döneminde beyaz eşya devi Arçelik'in ARGE departmanı "solunum cihazı" üretmeyi başaramamış, Çiğli belediyesi atölyelerinde solunum cihazı üretilmişti...
Bu detayı da hatırlattıktan sonra; gelelim şimdi SİNEKSAVAR DİREKLERİ için serbest piyasa koşullarında yaptığımız araştırmalarda edindiğimiz bilgilere ve sorularımıza:
a) Sineksavar Direklerinin uzay (NASA) teknolojisinden yararlanılarak üretildiği doğru mudur?
b) Sineksavar Direkleri dikildikten sonra, üzerlerine kaç tane sineksavar cihazı konulacak?
c) Sineksavar Direklerinin dikileceği noktaların uydu yardımıyla işaretlendiği doğru mudur?
d) Sineksavar Direklerinin içinde en son teknoloji bilgisayar çiplerinin olduğu doğru mudur?
e) İhaleci şirket en son parti direkleri Ekim ayı başında teslim edeceğine ve de direklerin dikileceğine göre; 02 Ekim 2022 tarihinden sonra, bilimum sineklerin Çiğli coğrafi sınırları içerisine girmeleri tamamen engellenecek mi?
f) Peki, Balkanlar üzerinden Avrupa'dan gelen ve elinde SCHENGEN vizeli pasaportu olan "Kara Sinekler", Çiğli ilçesine girebilmek için, bu direklere müracaat etmeleri söz konusu olacak mı?
g) Bu Sineksavar Direkleri, sinekler uykuya daldıklarında da çalıştırılacak mıdır?
h) Sineksavar Direklerinin, günde kaç tane sinek kovduklarına dair, cinsine göre ayırıp raporladıktan sonra da İNTERNET ortamında Çiğli belediyesi bilgisayarlarına bilgileri aktaracağı doğru mudur?
k) Temsil, bir direk günde 888 kara sinek, 999 sivrisinek kovarken; diğer direk günde 011 kara sinek, 022 sivrisinek kovması durumunda, az sinek kovan ile çok sinek kovan direklere ne gibi bir işlem uygulanacak?
l) Mesela, sinek kovmayı başaramayan direkler, ihaleci şirkete "defolu bu direkler" denilerek iadesi yapılacak mıdır? (Çiğli belediyesi bu direkler için Teknosoft şirketine KDV dahil 830 Bin 130 Lira ödeyecek.)
Kara mizah bir yana, Pandemide solunum cihazı dahi üretebilen Çiğli belediyesi atölyelerinin altı üstü iki profil boruyu kaynaklayıp direk imal edemiyorsa... Varın sizler düşünün CHP'li belediyelerin içinde bulundukları durumu!
Not: Bir sonraki haberimizi Ağrı Merkez'den "MİRMAZLUM İNŞAAT ŞİRKETİ" süsleyecek!
Çiğli belediyesi 1801 KM uzaklıktaki bu şirketten bakın ne almış???!!!
Bizi izlemeye devam ediniz!