Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili bir kişi daha tutuklandı

Ankara'da cinsel saldırıya uğrayan, şikayetçi olduktan 1 hafta sonra intihar eden Eda Nur Kaplan'a 'nitelikli cinsel saldırı' soruşturması kapsamında, şüpheli Yusuf .G'nin ardından Mehmet A. da tutuklandı.

Ankara'da cinsel saldırıya uğrayan, şikayetçi olduktan 1 hafta sonra intihar eden Eda Nur Kaplan'a 'nitelikli cinsel saldırı' soruşturması kapsamında, şüpheli Yusuf .G'nin ardından Mehmet A. da tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirilen şüpheliler Mehmet .A ile Aşkın K. ifade işlemi için soruşturma savcısına çıkarıldı.

Sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Mehmet A, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklanırken, Aşkın K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dün çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra savcılığın itirazı üzerine yeniden yakalanan Yusuf G. ise sabah saatlerinde tutuklanmıştı.

Eda Nur Kaplan, 31 Temmuz'da cinsel saldırıya uğradığını belirterek şüpheliler Yusuf G. ve Mehmet A. hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yakalanan Mehmet A. serbest bırakıldıktan sonra Kaplan, yaşamına son vermişti.

Daha önce gözaltına alınan şüpheliler Yusuf G. ve Mehmet A. farklı tarihlerde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, savcılığın itirazı üzerine şüpheli Yusuf G. için tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmişti.
Soruşturmanın firari şüphelisi Mehmet A ile Aşkın K. de gözaltına alınmıştı.

GÜNCEL Haberleri

AK Partili Kırkpınar İzmir’de su tarifelerine tepki gösterdi
VEFA VE DAYANIŞMA: İZMİR DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜNDE ANLAMLI VEDA KABULÜ
Kars Sarıkamışlılar Derneği'nden CHP İzmir İl Başkanlığı'na Hayırlı Olsun Ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Partililerle Buluştu
Birikim Okulları İzmir Kampüsü'nden LGS 2026'da Türkiye Birinciliği