DİDİM’DE KARTEL DÜĞÜNÜ

DİDİM’DE KARTEL DÜĞÜNÜ

Aydın Şafak gazetesi, Facebook sayfasından Didim'de yaşanılan düğün skandalını paylaştı. İşte o haber: 

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN ŞAHISLAR DİDİM’DE POLİS KORUMASINDA DÜĞÜN YAPTI…

Belçika’da hakkında kırmızı bültenle arandığı öne sürülen Yohannes Bayram Y. Didim’de oğlu Benjamin Y.’nin düğününü gerçekleştirdi.

21 Temmuz tarihinde gerçekleşen düğünde emniyet güçleri tarafından içeride ve dışarıda yoğun önlemler alındı, adeta kuş uçurtulmadı.

Düğüne davetliler hariç kimse alınmadı.

Kapıda Didim Emniyeti’nde 15 yıldır görev yapan ve ilçede hemen herkesi tanıyan polis memuru M.Ü. görevlendirildi.

Dügün görüntüleri ise sadece görevlendirilen kişi tarafından alındı. Sahne bölümünden başka bir açıdan çekim yapılmazken, diğer taraflar loş tutularak misafirler arasında kimlerin bulunduğu ise sır gibi gizlendi.

DÜĞÜN ÖNCESİ VATANDAŞLAR DARP EDİLDİ

Düğün öncesi düzenlenen konvoy sırasında bazı vatandaşlar ile tartışmalar yaşandı. Bu sırada bir anne ile oğlu darp edildi. Olay Altınkum Polis Karakolu’na şikayetle sonuçlandı. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre vatandaşlar konvoyda silahlı kişiler olduğunu belirterek üst araması istediler. Görevli polisler ise bu ihbarları dikkate almadılar.

Düğüne yine Yohannes Bayram Y.’den sonra kartelin iki numaralı ismi olan ve kırmızı bülten ile arandığı öne sürülen, aynı zamanda şu an İstanbul’da ikamet ettiği kaydedilen kuzen Mecit Y.’nin de katıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Y KLANI

Belçika ve Avrupa’da “Y KLANI” olarak adlandırılan geniş ailenin kökleri, Beytüşşebbap ilçesine dayanıyor. Keldani kökenli aile 1991 yılında Belçika’ya iltica talebinde bulunuyor. Bayram Y., burada Yohannes ön adını alıyor.

İlerleyen süreçte aile kokain kaçakçılığı, sahte kimlik ve evrak düzenleme, kara para aklama, yaralama gibi suçlarla anılıyor. Hatta Belçika polisi dahil bazı suç ortakları ve Arnavut mafyasıyla ilişkilere giriliyor. İddialara göre limanda görevli Marsin isimli kuzenleriyle paylaşım savaşı yaşanıyor. Bu iç çatışmada Marsin silahlı saldırganlar tarafından yaralanıyor. Yapılan ihbarlar sonrası “Y Klanı” adı verilen kartele ait yaklaşık iki ton civarındaki kokain, üç ayrı operasyonda ele geçiriliyor.

Belçika polisi kartel operasyonunda toplam 105 kişiyi gözaltına alıyor.

2017 yılındaki operasyonlar sonrası kartelin lideri olarak tanımlanan Yohannes Bayram Y., İstanbul’a geliyor. Ardından iki numara olarak anılan kuzeni Mecit Y. yönetimi devralıyor. Daha sonra o da İstanbul’a yerleşiyor.

Belçika basınıyla yapılan görüşmelerde 2017 yılında başlayan operasyonun 2024 yılında davaya dönüştüğü, adı geçen kişilerle ilgili kırmızı bülten çıkarıldığı ve tüm Avrupa’da arandığı kaydediliyor.

BELÇİKA MEDYASINDAN ÖNEMLİ İDDİALAR

Belçika basınında yer alan haberlerde Türkiye’de Sayram Y. adını kullanan Yohannes Sayram’ın Aydın’ın Didim ilçesinde çok sayıda arsa ve villa satın aldığı belirtiliyor. Türk polisi içinse kartel lideri hakkında işlem yapmadığı, işleri ağırdan aldığı eleştirisi getiriliyor. Yapılan araştırmalarda Bayram Y.’nin şu anda Didim’de bazı müteahhitler üzerinden arsa toplamaya devam ettiği öne sürülüyor.

SİLAH RUHSATI NASIL VERİLDİ

KORUMA VE SİLAH RUHSATI İÇİN AKIL ALMAZ OYUN

Öte yandan Bayram Y. hakkında taşımalı silah ruhsatı verildiği iddia ediliyor. Hakkında bunca haber, soruşturma ve Belçikalı gazetecilerin verdiği bilgilere göre dava bulunan Yohannes Bayram’a verildiği öne sürülen silah ruhsatında kimlerin imzası bulunduğu merak ediliyor.

Yapılan araştırmalarda ilginç ve skandal iddialar art arda geliyor. İddiaların odağında bulunan kilit isimlerden biri ise Didim İlçe Emniyet Müdürü Y. D.

Geçmişe yönelik olaylar zinciri şöyle gelişiyor:

Daha önce devlet ile ilişkileri çok iyi olan Didimli iş insanı A.Ö’nün iddialarına göre kendisine A.O. isimli iş insanının vurulması talebi geliyor. A.Ö bu talebi reddedince işlettiği mekanlar geri alınıyor. Çocuklarının önünde evi köpeklerle aranıyor. Daha sonra 17 yaşındaki yeğeni dört polis tarafından alınıp bir gece kulübü baskınında kullanılıyor. Polislerden birinin silahıyla gece kulübünün kapısı kurşunlanarak, güvenlik şefi ayağından vurduruluyor.

Olaylar zinciri içinde Didim’de yatırımlar yapan Kartel Lideri Bayram Y. Didim İlçe Emniyet Müdürü Y.D. ve iş insanının vurulma emrini reddettiği için hedef olduğunu öne süren A.Ö’nün yolları Didim’de kesişiyor.

İstanbul’da sokak istihbaratı denen sistem üzerinden iş insanı A.Ö’nün Yohannes Bayram ile İlçe Emniyet Müdürü Y.D’ye suikast düzenleyeceği iddiası yayılıyor. Bu sahte istihbarat ile tayini çıkan İlçe Emniyet Müdürü yerinde kalıyor. Yohannes Bayram ile Y. D.’ye koruma sağlanıyor. Böylece kartel lideri taşıma ruhsatlı silahı ile üst düzey korumayla hareket serbestisi sağlanıyor.

Oysa hedef isim A.Ö’nün kartel lideri olarak tanımlanan Bayram Y. ile arasında herhangi bir iş ilişkisi veya husumet bulunmuyor.

Diğer taraftan iş insanı A.Ö. hedef alınırken kullanılan isimlerden biri Akrep B. isimli şahıs Didim’de gayrimeşru denen alemde ufak tefek işler çeviren şahsa faaliyetlerinde göz yumularak olaylar zinciri içinde gerçek dışı beyanlarla kartel lideri ve adeta hamisi konumundaki Y.D. için yalancı tanıklık yaptırılıyor.

Türkiye’yi sarsması beklenen bu gelişmeler ışığında kamuoyu ilgili kişiler ve kurumlardan yapılacak açıklamaları bekliyor.

BELÇİKA TV’SİNİN KIRMIZI BÜLTEN İLE ARANAN ŞAHISLAR HAKKINDA YAPTIĞI YAYININ GÖRÜNTÜLERİ… LİNGİ TIKLAYINIZ...

https://www.youtube.com/watch?v=q9QJrGpUCis

EGE Haberleri

Aydın'da trenin çarptığı kadın öldü
Muğla açıklarında sürüklenen yelkenlideki 72 düzensiz göçmen kurtarıldı
Aydın'da 8 ton 340 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi
Manisa'da eğitim sendikaları okul müdürüne silahlı saldırıyı protesto etti
Efeler’de rüşvet talepleri sosyal patlamaya gidiyor!