CHP'li belediye aile şirketine döndü

CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, geçtiğimiz aylarda çok sayıda çalışanı işten çıkarmıştı. Elde edilen bilgilere göre Onur Emrah Yıldız, dayısını, dayısının oğlunu ve hemşerisini de belediyeye aldırdı.

Çiğli Belediyesi'nde yaşanan olaylar, ciddi tartışmalara yol açmış durumda. Belediye Başkanı Yıldız'ın kısa süre önce 147 işçiyi tazminatsız olarak işten çıkarmasının ardından, yakın akrabalarını ve tanıdıklarını belediyede önemli pozisyonlara getirdiği iddiaları büyük tepki topluyor. Öz dayısı olan A.Y.'nin ilkokul mezunu olmasına rağmen personel müdürü olarak atanması ve daha önce belediyede basit görevlerde çalışmış olması, bu atamanın liyakatten uzak olduğunu düşündürüyor.

Ayrıca, A.Y.'nin oğlunun şantiye koordinatörü olarak görevlendirilmesi, hemşerisi M.K.'nin emekli olmasına rağmen yeniden işe alınması ve kirvesi E.B.'nin belediye kadrosuna dahil edilmesi, belediyedeki personel politikalarının tartışılmasına neden oluyor.

Belediyede çalışan ve emeklilik yaşı gelen işçilere yönelik mobbing uygulamaları ise işçilerin üzerinde ciddi bir baskı yaratıyor. Belediye, mali sıkıntılar nedeniyle maaşlarını alamayan çalışanların iş bırakma eylemi yapması üzerine zaten zorlu bir süreçten geçiyordu. Bu durum, belediyenin yönetim ve personel politikalarına ilişkin kamuoyunda büyük bir tepki uyandırmış durumda.

İZMİR Haberleri

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara gidiyor
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Halk istedi, ESHOT düzenledi
Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
Buca’da can dostlara yuva seferberliği