Çeşme'de Aya Haralambos anısına ayin

Özel izinle gerçekleştirilen ve pandemi önlemleri nedeniyle az sayıda Ortodoks'un katıldığı ayini, İzmir Metropoliti Bartholomeos yönetti

İzmir'in Çeşme ilçesinde 2012 yılında yapılan restorasyonunun ardından kültürel amaçlarla kullanılan tarihi Aya Haralambos Kilisesinde, Aya Haralambos anısına ayin düzenlendi.

94 yıl aradan sonra ilk kez 10 Şubat 2016'da Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından Aya Haralambos Kilisesinde gerçekleştirilen ayin, her yıl 10 Şubat tarihinde olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirildi. Özel izinle gerçekleştirilen ve pandemi önlemleri nedeniyle az sayıda Ortodoks'un katıldığı ayini, İzmir Metropoliti Bartholomeos yönetirken Panaretos, Varnavas, Ieronimos adlı papazlar da kendisine eşlik etti. 
Ayin nedeniyle Çeşme Çarşısında ve tarihi kilisesinin etrafında sıkı güvenlik önlemleri alındı. Ayini, çarşıdan geçen vatandaşlar da tarihi kiliseye girerek merakla izledi.

GÜNCEL Haberleri

Ayvalık’ta Kurtuluş Coşkusu Koşuyla Buluşacak
Zafer Partisi Kuşadası İlçe Kongresi Gerçekleştirildi: İlçe Başkanlığına Fevzi Oğuz İdiz Seçildi
Seçim Sonrası Menderes AK Parti Yönetimine Geçti: Bilal Saygılı'dan Birlik ve Hizmet Vurgusu
Kasapoğlu; “Çocuklarımız tribünlerin misafiri değil ev sahibidir!”
Kanatsız Melekler'e Onur Plaketi Sunuldu