Çeşme belediyesinin 8 aylık iş makinası ve kamyonları Van-Tuşba'dan!

Çiçeği burnunda CHP'li Çeşme belediye başkanı Lal Denizli, 8 aylık iş makinası ve kamyon ihtiyacını çıktığı ihale ile çözdü.

Çeşme belediyesi, Alaçatı Ot Festivali ihalesi ile aynı gün iş makinası ve kamyon kiralama ihalesine de çıkmış. (İhale ilanı yukarıda)
6 Adet iş makinası ve 6 adet kamyondan oluşan ve 8 aylık kiralama döneminde; kamyon ve iş makinaları için pazar hariç 6 gün, günde 7.5 saat çalışmaları öngörülmüş!

İşte ihakle teknik şartnamesinde yer alan iş makinası ve kamyonların günlük çalışma programı:

Bir şekilde 6 iş makinası ve 6 kamyonun her biri haftanın 6 günü 31 Aralık 2024 gününe kadar günde 7.5 saat, haftada da 45 saat çalışmak durumunda! Daha doğrusu MECBURLAR!
Biz belirlemedik 6 iş makinası oparötörü ve 6 kamyon şoförünün günde 7.5, haftada 45 saat çalışmaya mecbur olduklarını!
Belirleyen Çeşme belediyesi..
Zaten 31 Aralık 2024 gününe kadar Çeşme belediyesinin günde 7.5 saat çalışacak 6 iş makinasına, 6 kamyona ihtiyacı olmasaydı ihaleye çıkmazdı!
Öyle değil mi?
İşte ihalenin belgesi: 

İhale şartnamesine göre; ihaleci Tuşba-Van merkezli "SÜNNETÇİOĞLU İNŞAAT NAKLİYAT ENERJİ MADENCİLİK İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ" 4 Mayıs 2024 tarihi itibari ile bu 6 iş makinası ve 6 kamyonu Van'ın Tuşba ilçesinden İzmir'in Çeşme ilçesine getirmiş, 2 gündür de mesaiye başlamış olması gerekiyor! (İhale şartları ve belgeler bunları söylüyor.)

Öncelikle, SÜNNETÇİOĞLU İNŞAAT NAKLİYAT ENERJİ MADENCİLİK İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'nin sahipleri Sünnetçioğlu ailesini kutlayalım... Neden mi? 
Önceki "Yetiş Eko" başkanın döneminde iş makinası ve kamyonlar kiralık olarak Muş'tan geliyordu... 
En azından Sünnetçioğlu şirketi bu ihale başarısı ile Muşlu şirketin önünü de kesmiş oldu!

Hal böyle olunca; ihalenin KDV'li rakamı da 22 Milyon 124 Bin 162 TL'yi buluyor... 
Çeşme belediyesi de 8 ayda ve toplamda bu 6 kamyon ve iş makinasını 8640 saat Çeşme'deki işlerinde çalıştırmış olacak.

Bu hesapta bir yanlışlık yoksa; Çeşme belediyesi her biri günde 7.5 saat çalışacak olan 6 kamyon 6 iş makinasının tamamı için günde 2560 TL ödemiş olacak!
Başka bir deyişle Çeşme belediyesi, 6 iş makinası ve 6 kamyonun her birisini günde 7.5 saat çalıştırırken, ödeyeceği para da her biri için 213 TL olacak!
Bu ihalede diz boyu yanlışlıklar, acemilikler yoksa; ihaleye katılan diğer şirketler neden yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verdi?
Kaldı ki; Sünnetçioğlu şirketi de ihaleyi yaklaşık maliyetin üzerine 2 Milyon 567 Bin 979 TL koyarak KDV'siz 18 Milyon 436 Bin 802 TL'ye kazanıyor!
Toplam 4 teklifin geçerliği kılındığı ihalede de en yüksek teklif 29 Milyondan geliyor...
İşte belgesi: 

Diyeceksiniz ki bazı günler belki bu 6 kamyon 6 iş makinası yatacak ve çalışmayacak... Ya da bir iş makinası 2 kamyon çalışcak da diyebilirsiniz...
Peki, niye o zaman 6 kamyon, 6 iş makinası kiralamak için Çeşme belediyesi ihaleye çıktı?
Çeşme belediyesine ve Sünnetçioğlu şirketine soralım... 213 TL'lik mazotla hangi kamyon hangi iş makinası günde 7.5 saat çalışabilir?
Adaolu insanı böylesi halleri şöyle özetler: "Ya bunlar sayı saymasını bilmiyor ya da dayak yememişler!"
Ayrıca, her şeyin kağıt üstünde kitabına uygun görünüyor olması çözüm müdür?
Hiç bir kimsenin olmadığı gibi; bizim de "neden iş makinası, kamyon kiralıyorsunuz" sorusunu Çeşme belediyesine yöneltmemiz olamaz!
O zaman bu gerçekler ışında; bu ihale ile Çeşme belediyesinin turnayı gözünden vurduğunu, ihaleci Sünnetçioğlu şirketinin de zarar edeceği söylemek içinde kahin olmaya gerek yoktur diyoruz...
Bakalım taraflardan şirin ihale açıklamaları gelecek mi?

İhale analiz haberlerimiz devam edecek...

İZMİR Haberleri

Buca belediyesi araç kiralama işini iki ihalede çözdü!
Rıza Akpolat'a ilk destek mevkidaşı Lal Denizli'den
Kent suçları ve toplumcu belediyecilik…
Bayraklı belediyesinin araç kiralama ihalelerindeki performansı!
Konak Belediyesinin yeni logosunda neden "İzmir" yok?