Büyükşehir’den, Dünya Arı Günü etkinliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dünya Arı Günü etkinlikleri çerçevesinde Yatağan, Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde bir dizi faaliyet gerçekleştirdi.

Dünya’daki çam balı üretiminin önemli kısmının karşılandığı Muğla’da, geçtiğimiz yıl meydana gelen yangınlar nedeniyle ormanların zarar görmesi ve bal üretiminin olumsuz etkilenmesi nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi destekleme ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Muğla Büyükşehir Belediyesi, 20 Mayıs Dünya Arı Günü nedeniyle 16-21 Mayıs tarihleri arasında farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlik düzenledi.
Etkinlikler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ali Koçman Meslek Yüksek Okulu Arıcılık öğrencileri ile 17-18 Mayıs tarihlerinde Yatağan Akıllı Tarım Çiftliğinde Ana Arı ve Arı Sütü Eğitimi başladı. Ardından 20 Mayıs’ta Marmaris’te 21 Mayıs’ta da Köyceğiz ilçesinde stantlar açıldı. Etkinliklerde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin stantları arı ailesi tanıtımı, arı sütü üretim standı, bal hasat standı, propolis işleme standı, kozmetik standı, balmumu standı, uçucu yağ standı ve polen standından oluştu.

EGE Haberleri

Salihli’de 16 Milyonluk Yatırımla Su Kesintileri Son Bulacak
Ayvalık Gastrofest, ikinci kez Ege’nin kalbinde gastronomi dünyasını buluşturuyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şifayı Hastanelere Taşıdı
Manisa Büyükşehir’den 15 Bin Öğrenciye Çanta ve Kırtasiye Desteği
Özel, Manisa'da cumhurbaşkanı adaylığı için konuştu: Vallahi ben değilim!