Buca'nın asfalt yama işleri "Delen"lere emanet!

Delen ailesinin ikinci şirketi de artık tek başına ihale kazanabiliyor! Delen'lere ait Delsan'la "İş Ortaklığı" yaparak rüştünü ispatlayan Delen'lere ait 2. THA şirketi, bu defa Buca belediyesinin asfalt yama ihalesini tek başına kazanma başarısı gösterdi

Öncelikle, Buca belediyesini kutlayalım! En azından Bucalının parasını İzmir kökenli şirketlere iş yaptırtarak harcadığı için...
Hal böyle olunca önceki Buca belediye başkanı Erhan Kılıç'ı da kutlamadan geçmeyelim! Çünkü, Delen ailesine ait 2. şirketin rüştünü ispat etmesinde bu ihalenin önemli olduğunu düşünüyoruz!
Ayrıca, önceki Buca belediye başkanı Kılıç'ın "öngörüsü"nün de şimdiki Buca belediye başkanı Görkem Duman'dan fersah fersah büyük olduğunu düşünüyoruz!
Neden mi?
Önceki başkan Kılıç, hemen hemen 6 aylık bir sürede Buca'nın "MUHTELİF" sokaklarının "ASFALT YAMASI"na olan ihtiyacının rakamsal veriler ışığında (Yaklaşık Maliyet) 45 Milyon 457 Bin 800 TL olarak tespit etmiş... 
İhaleye katılmak üzere 5 şirket EKAP üzerinden dosya almış... 3 Şirket teklif sunmuş... 1 Şirketin teklifi geçerli kılınmış... Ve ihaleyi Delen ailesine ait "DELSAN ASFALTLAMA İNŞAAT TAAHHÜT SAN.VETİC.LTD.ŞTİ." kazanmış... 
Daha doğrusu, ihaleye doğru-dürüst teklif veren başka bir şirket olmadığından dolayı, Buca belediyesi ihale komisyonu ihaleyi seve seve DELSAN şirketine vermiş!
Bu sevginin karşılığı da Buca belediyesinin muhasebesinde 4 Milyon 042 Bin 200 TL'lik bir FAZLALIĞIN oluşumuna neden olmuş! 
Mesela, DELSAN şirketi, 49 Milyon 500 Bin TL'lik değil de, sehven 149 Milyon 500 Bin TL'lik teklif vermiş olsaydı, acaba ihale nasıl sonuçlanırdı? Bu detayın analizi aşağıda yer alacak...

İşte DELSAN şirketinin Ticaret Sicil Gazetesindeki en son ilanı: 

Bu da önceki dönem Buca belediye başkanı Erhan Kılıç döneminde aynı kişilere ait (Delen ailesi) DELSAN ve THA şirketlerinin "İş Ortaklığı" yaparak yaklaşık maliyetin de 4 Milyon üzerinde kazandıkları ihalenin belgesi: 

Aslında bu ihale (Yukarıda belgesi) kapsamında, Buca belediyesinin Fen İşlerinde görevli müdüründen çaycısına, kimin emeği geçmişse hepsini tek tek kutlamak gerekiyor! 
Neden mi? 
Böylesine ulvi ve kutsal bir asfalt yaması ihalesinde 4 Milyon TL'lik bir hata yapılır mı? 
Ya da aynı adreste aynı kişilere ait DELSAN ve THA şirketleri, "Bizden başka bu ihaleye geçerli teklif sunan çıkmaz" detayını bilmiyorlarsa, nasıl oldu da tespit edilen YAKLAŞIK MALİYETİN üzerine 4 Milyon TL FARK bu ihale başarısını gösterebildiler? 
Dönemin Buca belediye başkanı yoksa Fen İşlerindeki tüm personeli Buca'nın sokaklarına salarak, asfalt yaması yapılması gereken yerleri tespit ettirtmedi mi? 
Yoksa, bu DELSAN ve THA şirketi hangi tespitlere göre YAKLAŞIK MALİYETİN üstüne 4 Milyon FARK koyarak bu ihaleyi ALDI/VERİLDİ?
Ya da müneccim lokumunu hangi taraf yedi de bu ihale böylesi bir "4 MİLYONCUK GÜZELLİKLE" bağlandı? 
İhale veri tabanlarında yaptığımız araştırmalara göre; aynı adreste ve aynı kişilere ait THA şirketinin kamuda kazandığı ilk ihale, DELSAN'la iş ortaklığı adında Buca belediyesinde kazandığı ihale... (Belgesi yukarıda)
Anlaşılan, THA şirketi, bu ihale kapsamında rüştünü ispatlamış oluyor ve tek başına kamu ihalelerine de girmeye hak kazanıyor diyebilirsiniz...

Buca belediyesi asfalt yama işlerine 1 aylık mola!

Buca'nın yeni belediye başkanı Görkem Duman'da bakmış görmüş olmalı sokaklar asfalt yamasına MUHTAÇ, önceki asfalt yama ihalesinin bitiminin 17.'ncisi günü yeniden asfalt yaması ihalesine çıkıyor! 
Anlaşılan, bu yeni Buca belediye başkanı Görkem Duman, önceki başkan Erhan Kılıç gibi BONKÖR değil!
Kılıç, Buca sokaklarının İHTİYACI OLAN yama işlerini DELSAN ve THA şirketlerine yaklaşık 6 aylık bir süreçte KDV'siz 49.5 Milyona yaptırırken, Duman da yaklaşık 5 ay sürecek olan ve KISIR BİR ÖNGÖRÜ ile asfalt yaması işlerini KDV'siz 12 Milyona yaptırıyor olacak!  
Peki, yılın birinci yarısında Buca sokakları, yılın 2. yarısına oranla daha çok mu asfalt yamasına ihtiyaç duyuyor? 
Ya da başkan Kılıç, görevini başkan Duman'a devir ettikten sonra Buca sokakları çok mu yağmur alıp çekmiştir? (Temsil, karde iplikten kumaşlar suyu gördü mü acayip çekerler!)
Öyle ya... Yılın ilk yarısında Buca sokaklarından 49.5 Milyonluk asfalt yaması ihtiyacı doğarken, 2. yarısında ne oldu da 4'te bir gerileyerek 12 Milyon TL'lik asfalt yaması ihtiyacı doğabildi? 
Başka bir deyişle, 2. ihaleyi başkan Duman'ın belediyecilik faaliyetlerinde çömezliğine mi bırakacağız? 
Sevgili okurlar, altı üstü sokaklara asfalt yaması işlerinde bile böylesine MİLYONLUK farklar oluşuyorsa, varın siz dökülecek olan sıcak asfalt işlerinde oluşacak farklara! 
Buca belediyesi ihale analiz haberlerimiz devam edecek..
İşte bu da aynı adreste ve aynı kişilere ait THA şirketinin kazandığı asfalt yaması ihalesinin belgesi: 

Sizce de ilginç değil midir? Aynı adreste ve aynı kişilere ait DELSAN ve THA şirketleri "İş Ortaklığı" yaparak kazandıkları 1. ihalede kırım yapmadıkları gibi, Buca belediyesinin tespit ettiği yaklaşık maliyetin üstüne 4 Milyon daha koyarak ihaleyi kazanıyor... 
Fakat, 2. ihaleye tek başına giren THA şirketi, Buca belediyesinin tespit ettiği yaklaşık maliyetin altında ihaleyi 5 Milyon TL kırım yaparak kazanıyor! 
Birinci ihalede kırım neyin yok, üstüne koymak var, 2. ihalede kırım var!
Acaba hangi ihale daha çok gerçeği yansıtmakta? 
Bu da THA şirketinin Ticaret Sicil Gazetesindeki ilanı: 

İZMİR Haberleri

İzmir Körfezi Bilim Kurulu üyeleri, ilk toplantıda körfez için önerilerini anlattı
CHP'li Çeşme belediye başkanı Lal Denizli hakkında şok iddialar!
İzmir'de FETÖ'ye yönelik operasyonda 22 hükümlü ve şüpheli yakalandı
İzmir'de yol verme kavgasında gözaltına alınan kişi tutuklandı
İzmir'de yasa dışı silah ticareti iddiasıyla 3 şüpheli tutuklandı