Maaş krizleri, iş bırakma eylemleri ve grevlerle sık sık gündeme gelen Buca Belediyesi’nde kadro değişimi devam ediyor.
CHP Genel Merkezi, belediyede yaşanan krizlere kreatif çözümler bulunması adına sürece müdahale ederek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanlığı görevlerinde bulunan Burçin Sarı ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanlığı görevlerinde bulunan Zeynep Çetinkaya, Buca Belediyesi’nin yeni belediye başkan yardımcıları olarak atamıştı.
Buca Belediyesi’nde kadro revizyonu sürürken bir gelişme daha yaşandı. Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Gazi Çırak görevinden istifa ettiğini duyurdu. Çırak, istifasının gerekçesi olarak ailevi sebepleri ve sağlık sorunlarını gösterdi.
Çırak açıklamasında şu ifadelere yer verdi
“02.05.2024 tarihinde başladığım Buca Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevimden, sağlık sorunlarım ve ailevi sebeplerden dolayı istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Görev sürem boyunca destek veren herkese ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Belediye başkanımıza, yönetimine ve tüm belediye emekçilerine bundan sonraki süreçte başarılar dilerim.”
ESHOT'TAN GEÇİŞ YAPMIŞTI
ESHOT Genel Müdürlüğü'de görevli olan Gazi Çırak, Görkem Duman'ın belediye başkanlığının ardından Buca Belediyesi'ne geçiş yapmıştı. Çırak, aynı zamanda CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'ya da en yakın isimlerden biriydi.
CHP İzmir il kongresi öncesinde adaylığı konuşulan ancak aday olamayan Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ile fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşan Çırak, ‘örgütün adayı Çağdaş Kaya’ yazmıştı.