Bodrum'da dip tarama faaliyeti çalışması ekiplerce durduruldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılmaya çalışılan dip tarama faaliyeti izinlerin tamamlanmaması nedeniyle durduruldu.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılmaya çalışılan dip tarama faaliyeti izinlerin tamamlanmaması nedeniyle durduruldu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Müskebi Mahallesi deniz alanında bir firma yaklaşık 187 m3 dip tarama faaliyetinde bulunmak istedi.

Firma tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne üniversite tarafından hazırlanmış uygun görüşlü ekolojik rapor içeren Çevre Yönetim Planı sunulduğu, faaliyete ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan "Tarama İzin Belgesinin" alındığı ancak 25-26 Mayıs'ta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimler sonucunda firmanın faaliyete ilişkin alması gerekli izinleri tamamlamadığı tespit edildi.

Bu nedenle Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden alınması gereken izinleri tamamlamayan firmanın dip tarama faaliyetine başlamasına izin verilmedi.

DOĞA-ÇEVRE Haberleri

Meteoroloji'den 'Gökyüzünden boşalırcasına yağmur yağacak' uyarısı: Sessiz sessiz yaklaşıyor, 'Yağmur değil, afet var'
Ülkeler tek tek açıklandı, Türkiye’nin en kirli ve en temiz havalı şehirleri belli oldu: Buralarda nefes almak tehlikeli
Meteoroloji'den kritik alarm: Saat vererek uyardı, İstanbul dahil pek çok şehir sağanak yağışa teslim olacak
Meteoroloji’den kritik uyarı: Sıcaklıklar 20 dereceyi aşıyor ancak bu bölgelerde kar ve yağmur bekleniyor
Yüksekova'da göç etmeyen leylekler karlı arazide görüntülendi