Bayındır'da incir festivali yapıldı

Bayındır'da incir festivali yapıldı

İzmir’in Bayındır ilçesinde incir festivali düzenlendi.

Lütuflar Mahallesi'ndeki etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve mahalle sakinleri katıldı.

Hamza Dağ, yaptığı konuşmada, tarımın öneminin son dönemde daha da ortaya çıktığını ve tarım sektörünün Türkiye'de her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının yoğun yaşandığı dönemde tedarik zincirinde sıkıntı yaşanmadığını hatırlatan Dağ, "Birileri böyle mikrofonlara geçtiğinde aslında tamamen araştırmadan, işin esasını bilmeden Türkiye'nin tarımda kendi kendine yeten bir ülke olmadığını iddia ediyorlar. Rakamlar her şeyi açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bir kere pandemi dönemi bizim kendi kendimize yeten bir ülke olduğumuzu çok net bir şeklide göstermiştir." dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen ise İzmir'in 30 ilçesindeki program ve projelerle üreticilerin ve çiftçilerin desteklendiğini kaydetti.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de Lütuflar Mahallesi'nde üretilen incirin kalitesiyle fark oluşturduğunu belirterek, ürünün tanıtımı için çalıştıklarını söyledi.

Festival kapsamında zeybek gösterileri yapıldı, incir yarışmaları düzenlendi.

İZMİR Haberleri

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara gidiyor
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Halk istedi, ESHOT düzenledi
Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
Buca’da can dostlara yuva seferberliği