Aydın'da STK'lerden Büyük Menderes Nehri'ndeki kirlilikle ilgili basın açıklaması

Aydın'da STK'lerden Büyük Menderes Nehri'ndeki kirlilikle ilgili basın açıklaması

Aydın'da sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerinden oluşan bir grup, Büyük Menderes Nehri'ndeki kirliliğe dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde, "Kanser olmak istemiyoruz", "Yeşilime, havama, geleceğime dokunma" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Germencik Çevre ve Doğa Derneği Sözcüsü Metin Aydın, Büyük Menderes Havzası'nın doğal zenginliğinin yanında ekonomik olarak da büyük önem taşıdığını söyledi.

Havzada sanayileşmenin artmasıyla birlikte nehrin kirlenmeye başladığını aktaran Aydın, "Bugün havzada su kaynakları, miktarı ve kalitesi açısından birçok sorunla karşı karşıyadır. Büyük Menderes Nehri yıllardır evsel ve endüstriyel atık sular, yanlış gübre ve pestisit kullanımı, jeotermal akışkanlar, zeytin karasuyu ve maden atıkları nedeniyle kirletilmektedir. Bu kirliliğe bağlı olarak nehir, Türkiye'nin en kirli nehirleri arasındadır." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Büyük Menderes Nehri’nin temizlenmesi ve bu konuda TBMM'de yasal düzenlemenin yapılması talebiyle imza kampanyası başlatıldı.

Aydın'da sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerinden oluşan bir grup, Büyük Menderes Nehri'ndeki kirliliğe dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

DOĞA-ÇEVRE Haberleri

Meteoroloji'den 'Gökyüzünden boşalırcasına yağmur yağacak' uyarısı: Sessiz sessiz yaklaşıyor, 'Yağmur değil, afet var'
Ülkeler tek tek açıklandı, Türkiye’nin en kirli ve en temiz havalı şehirleri belli oldu: Buralarda nefes almak tehlikeli
Meteoroloji'den kritik alarm: Saat vererek uyardı, İstanbul dahil pek çok şehir sağanak yağışa teslim olacak
Meteoroloji’den kritik uyarı: Sıcaklıklar 20 dereceyi aşıyor ancak bu bölgelerde kar ve yağmur bekleniyor
Yüksekova'da göç etmeyen leylekler karlı arazide görüntülendi