Aydın Valiliği ve Aydın BŞB suçluyu nasıl korudu?

İddiaların odağındaki isim, Aydın BŞB Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen.

Aydın BŞB Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen Aydın Valiliği'nde bazı kişilerin Aydın BŞB’deki suça yönelik eylemlerini nasıl ört bas etmeye çalıştığı iddialarının bir yenisini daha gündeme getiriyoruz.

İddiaların odağındaki isim, Aydın BŞB Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen.

Ertuğrul Yamen ile ilgili olaylar 14-07-2017 tarihinde geçiyor.

Ulaşılan bilgi ve iddialara göre; 2017 yılında Rusya'nın başkenti Moskova'ya bir fuara katılım gezisi düzenleniyor. Geziye devlet memuru olarak Aydın BŞB Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yamen ile birlikte Daire başkanı E.B. ve İdari Personel G.Y. katılıyor. Bu üç memurun konaklama ve ulaşım masrafları, TÜROFED'e bağlı ajanslarca ödeniyor. Bunun yanında çeşitli partilerden 9 belediye meclis üyesi de Aydın BŞB Meclisinde alınan kararla, masrafları Aydın BŞB’den olmak üzere yollanıyor. Fakat meclis üyeleri vize almadıkları için o gün uçağa alınmıyorlar ve biletleri yanıyor. Ertesi gün vize çıkartılıp yollanıyorlar. Fakat ortaya bir kamu zararı çıkıyor. Bu kamu zararının giderilipi giderilmediği ise bilinmiyor.

ERTUĞRUL YAMEN EVRAKTA SAHTECİLİK VE NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK İDDİALARINA YÖNELİK FİİLLERİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİYOR

Daha sonra yaşanan gelişmeler ise akıllara durgunluk veriyor.

Ertuğrul Yamen, masraflar ismi bizde olan TÜROFED'e bağlı ajanslarla yol-konaklama masrafları karşılanmışken, kendisi başka yerlerden topladığı düzmece faturaları devlete ibra edip, devletten yüklü miktarda para alıyor.

Ertuğrul Yamen'in memuriyetten ihracına yol açması gereken bu eylemleri şikayet konusu oluyor. Fakat Aydın Valiliğinden görevlendirilen muhakkik, şikayet sahibini dinlemeden, delilleri görmeden dosyayı kapatıyor.

Bu yasa dışı işlem üzerine şikayet sahibi tekrar şikayetini yineliyor.

Bu kez tekrar Aydın Valiliği’ne Ertuğrul Yamen hakkında soruşturma yapılması gerektiği bildiriliyor. Gerekçe olarak da şikayet sahibi ve tanık konumundaki şahsın neden dinlenmediği, elindeki belgelerin neden istenmediği gösteriliyor.

Geçmiş dönemde yasa dışı şekilde Aydın Valiliği’nin muhakkiklerince kapatılan dosya yasalara uygun şekilde soruşturulmuş olsa Ertuğrul Yamen'in nitelikli dolandırıcılık- evrakta sahtecilik ve kamuyu zarara uğratma suçlarından yargılanması ve memuriyetten ihraç edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre, Aydın Valiliği’nin dosyaya Maliyeden konunun uzmanı yeni bir muhakkik atadığı kaydediliyor.

Bilindiği gibi geçmiş dönemde ASKİ’de milyar lira eski parayla katrilyon üzerinde su faturalarının silinmesi ve devasa bir kamu zararı oluşması şikayeti gündeme gelmiş, Aydın Valiliği’nce ve de her nasılsa konunun uzmanı Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nden değil, bir ilkokul öğretmeni muhakkik olarak atanmıştı.

Bu muhakkikin daha sonra Aydın BŞB ile çeşitli ilişkiler geliştirdiği, TV programlarında haber ve tartışma konusu olmuştu.

Ertuğrul Yamen'in adı geçmişte kamuya ait araç ile alkollü yakalanma iddialarıyla gündeme gelmişti. Pek çok habere konu olan iddialara göre Ertuğrul Yamen, Aydın BŞB’ye ait kamu aracı ile alkollü olarak yakalanmıştı. Hatta Yamen'in polislere mukavemet ettiği ve elleri arkadan kelepçeli şekilde karakola götürüldüğü öne sürülmüştü.

Aynı dönemlerde Aydın'da bir kamu hastanesinin başhekimi alkollü araç kullanırken yakalanınca hemen açığa alınmıştı. Fakat Aydın Valiliği tarafından Ertuğrul Yamen hakkında bir işlem yapılmamıştı. Yasalara göre BŞB’lerde Genel Sekreterler Valilik Makamına bağlı olarak çalışıyor. Yani üst amirleri Belediye Başkanları değil Valilik Makamı oluyor.

Bu gelişmeleri de haberimiz suç duyurusu kabul edilerek Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ile Devletimizin ilgili organlarının görüşlerine sunuyoruz.

EGE Haberleri

Aydın'da 8 ton 340 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi
Manisa'da eğitim sendikaları okul müdürüne silahlı saldırıyı protesto etti
Efeler’de rüşvet talepleri sosyal patlamaya gidiyor!
Bodrum açıklarında 102 düzensiz göçmen yakalandı
Fethiye açıklarında su alan teknedeki 3 kişi kurtarıldı