Aydın esnafı, ASKİ'nin araba tekerleği ihalesini duymadı mı?

Aydın BŞB'nin ASKİ şirketinin çıktığı araba tekerleği (Lastik) ihalesini, Tokat'ın Erbaa ilçesindeki "Durdu Otomotiv" kazandı

Aydın BŞB'nin Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) şirketinin "Muhtelif Ebatlarda Lastik" alımı ihalesini Tokat'ın Erbaa ilçesindeki Durdu Otomotiv kazanmış... (Aydın-Erbaa arası 958 KM.)

ASKİ merkezinden 13 kilometre uzaklıkta Balıkköy Arıtma Tesisinde yapılan ihale için 3 şirket dosya almış, 2 şirket geçerli teklif sunmuş...

İlginç olan, araba lastikleri bayilerinin Tokat il ve ilçelerindekinden en az 10 kat daha fazlasının Aydın merkezde ve ilçelerinde oluşu gerçeği!

Vahim olan da; Balıkköy Arıtma Tesisinin stratejik bir öneme sahip olması! Çünkü, Aydın merkeze basılan tüm içme suları bu tesiste arıtma ve ilaçlamadan geçiriliyor... Görevlilerden başkalarının girmesi sizce de sakıncalı değil midir? Açıkçası, Balıkköy Arıtma Tesisi yol geçen hanı mıdır? ASKİ, bu ihaleyi yapmak için başka bir yer bulamamış mıdır? Fiziki olarak Balıkköy Arıtma Tesisi böylesi ihalelerin yapılmasına uygun mudur? Ya da bu ihaleye 50-100 kadar şirket katılsaydı ve ihale teklif dosyaları şehir şebekesi su dağıtım borularının üstüne mi sıralanıp değerlendirmeye alınacaktı?    

Hadi diyelim ki Aydın'daki lastik bayileri bu ihaleyi göremediler ve atladılar... ASKİ genel müdürü Hakan Olgaç, Aydın BŞB başkanı Özlem Çerçioğlu'nun eşi ne iş yapıyor? Jant imalatı yapan bir fabrika sahibi... Olgaç, arayıp Ercan Bey'e "Abi Aydın'da tanış lastik bayisi biliyor musunuz?" diye sorsaydı, Ercan Bey yönlendirmez miydi? Kaldı ki; lastiklerin satın alınması bir yana, korunması ve ters yüz edilerek "yatık" hale gelmemesi için her gün elden geçirilmesi gereken bir ürün... Araba lastiği, böylesine "Açık" değil, "Doğrudan Temin" (D22) ihale usulü ve de ihtiyaç duyuldukça alınmasını gerektirecek bir ürün olduğu bilinmektedir!

ASKİ'ciler, lastik ihalelerinde izlenilecek sağlıklı ihale yönteminin D22 olduğunu akıl edebilmiş olsalardı, en azından bu 2.3 milyon TL (KDV Dahil) Aydın sınırlarından Tokat'ın Erbaa ilçesine taşınmaz, Aydın esnafından teklif alınarak en uygun fiyattan ihtiyaç duyulan araçların lastikleri peyder pey değiştirilir, stoklama sıkıntısı da çekilmezdi! 

İhale belgesine göre; 2.3 milyon TL'lik lastikler, Durdu Otomotiv tarafından 8 Ağustos ile 1 Eylül 2022 tarihleri arasında Tokat'ın Erbaa ilçesinden Aydın'a getirilip teslim edilmiş olması gerekiyor!

İhaleci Durdu Otomotiv, bu tarihler arasında ASKİ'ye ne kadarlık lastik teslim etmiştir orasını bilemiyoruz ama; bu ihalenin müfettişlerin gözüne takılmadan, ASKİ'ciler ile ihaleci Durdu Otomotiv tarafından irsaliyeleri (Kamyon plakası yazan), kaç kamyonla Erbaa'dan Aydın'a geldiği, ASKİ'de kimin lastikleri teslim aldığına ilişkin belgelerini bir bir Aydın lastikçi esnafına açıklaması gerektiğini düşünüyoruz...

En azından, genel müdür Olgaç'ın lastik ihalesinin nasıl Tokat'ın Erbaa ilçesinden gelen şirkette kaldığını ve Aydınlı esnafların neden lastik ihalesine katılmadıklarına açıklık getireceği bekleniliyor!    

İşte lastik ihalesinin belgesi: 

EGE Haberleri

Aydın BŞB asfalt ihalelerinin "en zor" iş kaleminde periyodik tenzilata gitmiş!
Aksu'dan, Çerçioğlu hakkında suç duyurusu
Aydın BŞB'nin "Aydın'ı Güzelleştirme" ihalelerinde yeni rekor: 1.3 Milyar...
Baş döndüren Edremit belediyesi çöp kamyonu ihale trafiği!
Arsa satışına BBB'den açıklama!