Aydın BŞB'de, suç ve suçluların nasıl korunduğu açığa çıkıyor

Özlem Çerçioğlu dahil 100 civarında BŞB görevlisinin sanık olarak Asliye Ceza ile Ağır Ceza mahkemelerinde yargılanmasının devam ettiği Aydın BŞB'de, suç ve suçluların nasıl korunduğu açığa çıkıyor.

Biri BŞB Başkanı diğeri Milletvekili Yönetim kademelerinin neredeyse tamamı yolsuzluk-usulsüzlüklere dayalı şekilde görevi kötüye kullanmaktan hüküm giymiş olan ve Özlem Çerçioğlu dahil 100 civarında BŞB görevlisinin sanık olarak Asliye Ceza ile Ağır Ceza mahkemelerinde yargılanmasının devam ettiği Aydın BŞB'de, suç ve suçluların nasıl korunduğu açığa çıkıyor.

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz'un nasıl suça hamilik yaptıkları, bu kez Didim'de verdikleri poz ile karelere yansıdı.

Özlem Çerçioğlu ile Evrim Karakoz Didim-Akbük’de verdikleri pozda, hakkında iki kez ihalelere dayalı şekilde yolsuzluk ve usulsüzlük temelli zincirleme görevi kötüye kullanmaktan hüküm giymiş ASKİ Genel Müdürü Vekili Hakan Olkaç ve yine hakkında evrakta sahtecilik-nitelikli dolandırıcılık-kamuyu zarar uğratma gerekçleriyle soruşturma yapan Ertuğrul Yamen ile fotoğraf karesine beraber girdiler.

Oysa Hakan Olkaç'ın yasalar uyarınca ilk cezasının kesinleştiği 2022 yılında Aydın BŞB tarafından hakkında soruşturma açılıp, açığa alınması ve memuriyetten ihracı için dosyayı Aydın Valiliği'ne yollaması gerekiyordu.

Görevi zincirleme şekilde kötüye kullanmaktan ikinci cezası 2024 yılında kesinleşen Hakan Olkaç, yine yasaların ardından dolanarak makamında oturtulmaya devam edildi. Yasalar gereği Hakan Olkaç'ın ilk aldığı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması cezasının da 5 yıl içinde ikinci kez aynı suçtan ceza aldığı için bozulması gerekiyordu.

Hakan Olkaç ve Ertuğrul Yamen gibi yüz kızartıcı suçlardan ceza almış veya soruşturması devam eden şahısları o makamlarda tutarak adeta kendisini devlet üzerinde gören ve kendi yasalarını uygular hale gelen Özlem Çerçioğlu'nun hukuk ve etik dışı davranışına bu kez destek, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’dan geldi.

Evrim Karakoz hakkında iki kez zincirleme görevi kötüye kullanmak cezası kesinleşmiş bir dakika o koltukta oturmaması gereken Hakan Olkaç’a övgüler yağdırdı. Bu şekilde siyaset, mülki idare ve yargı üzerinde vesayet oluşturulmaya çalışıldı.

Evrim Karakoz’da böylece yolsuzluğa dayalı eylemlerden hüküm giymiş bürokrata sahip çıkan ilk CHP Milletvekili olarak, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte utanç vesikası bu kareyle tarihe geçti.

GENÇAY- ÇERÇİOĞLU SICAK SAVAŞI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Didim’e kadar gidip adeta suçu ve suçluyu koruma, siyasi hamilik yapma pozları veren Çerçioğlu ve Evrim Karakoz'un fotoğraf karesinde, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay yer almadı. Çerçioğlu böylece gittiği ilçede yatırım haberleri yaptırırken yine CHP’li İlçe Belediye Başkanına ambargo koymasıyla, aralarındaki sıcak savaş tavrını açıkça ilan etti. Bilindiği gibi Çerçioğlu'nun Karacasu’da CHP’li başkanlarla düzenlediği toplantıya Hatice Gençay'ın gelmemesini talep ettiği de siyaset kulislerine yansımıştı.

Kaynak: https://www.aydinsafak.net/haber/aydin-bsbde-suc-ve-suclularin-nasil-korundugu-aciga-cikiyor-184

EGE Haberleri

Aydın'da 8 ton 340 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi
Manisa'da eğitim sendikaları okul müdürüne silahlı saldırıyı protesto etti
Efeler’de rüşvet talepleri sosyal patlamaya gidiyor!
Bodrum açıklarında 102 düzensiz göçmen yakalandı
Fethiye açıklarında su alan teknedeki 3 kişi kurtarıldı