Assos Örenyeri Ayvacık'taki yangın nedeniyle 3 gün ziyarete kapalı olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ayvacık ilçesindeki yangında Assos Örenyeri'nde kültür varlıkları açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını belirterek, çalışmalara kolaylık sağlanması için örenyerinin 3 gün ziyarete kapalı kalacağını bildirdi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Behramkale köyü sınırlarında saat 16.30 sularında çıkan yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yangında, Assos Örenyeri'nde kültür varlıkları açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmamakla birlikte yapılan çalışmalara kolaylık sağlanması ve örenyerinde gerekli tespit çalışmalarının yürütülebilmesi için Assos Örenyerimiz 27-28-29 Haziran tarihleri boyunca ziyarete kapalı olacaktır."

GÜNCEL Haberleri

Amatör Futbolun Kalbi Bayraklı’da Attı: Eray Büyük Projelerini Paylaştı
CHP'Lİ ARİF KUNUR'DAN MİLLETVEKİLLERİNE SERT TEPKİ
Büyükşehir’den Ferdi Zeyrek Anısına 17 İlçede Lokma Hayrı
CHP GENEL MERKEZİ AYDIN İÇİN DÜĞMEYE BASTI: TABANIN GÖZÜ ARİF KUNUR’DA
CHP’de "Helallik" Depremi: Kazanoğlu’ndan Cemil Tugay İçin İhraç Çağrısı!