Asrın Harikası Aydın Tekstil Alanı Restorasyon işleri repertuvarında; "Tekstil Müzesi" de var mı?

Aydın Tekstil Fabrikasının dokuma makinaları, boyama kazanları, iplik eğirme tezgahlarına ne oldu? Restorasyon projesi kapsamında "Tekstil Müzesi"nde mi bu tarihe ışık tutan makinalar sergilenecek?

“GÖZÜMÜZ GİBİ BAKTIK”

Aydın Tekstil Yaşam Alanı Projesi’nin en çok önem verdiği çalışmalardan biri olduğunun altını çizen Çerçioğlu, “O alanı sizlerin vergileriyle 100 milyona kamulaştırdık. Orada bin tane çam ağacı var. Başına bir iş gelmesin diye gözümüz gibi baktık. İnanın, tüm samimiyetimle söylüyorum. Eğer biz burayı kamulaştırmasaydık burası ya AVM olurdu ya da bin kişinin kullanacağı rezidans olurdu. Şimdi tüm il genelinde yaşayan yurttaşlarımızın kullanacağı bir park haline getiriyoruz. Birinci etap çalışmaları yakında bitiyor. Önümüzdeki ay süreç tamamlanıyor. Birinci etap tamamlanınca ikinci etabın ihalesi yapılacak” diye konuştu.

KENTİN AKCİĞERİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 177 dönüm arazisi bulunan alanın akıbetiyle ilgili halk oylaması yapmış, vatandaşların büyük bölümü, ‘yeşil alan’ olmasını talep etmişti. Sandıktan çıkan sonuç ışığında harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, Aydınlıların rahat nefes alabileceği bir alan oluşturmak için kolları sıvamıştı. Geçtiğimiz Mart ayında temel atma töreni gerçekleştirilen projenin içeriğinde fuar alanı, amfi tiyatro, yürüyüş ve bisiklet yolları ile sosyal alanlar yer alıyor. 20 Şubat 2020  Yeni Kıroba Gazetesi

Kıroba gazetesinin haberinde; "projenin içeriğinde fuar alanı, amfi tiyatro, yürüyüş ve bisiklet yolları ile sosyal alanlar yer alıyor" deniliyor...

Bir şekilde Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptığı açıklamada "Tekstil Müzesi"nden falan söz etmiyor! 

Peki, Aydın Tekstil'in makinalarına ne oldu?

Aydın BŞB, "biz Aydın Tekstil'i böyle aldık" deyip, fabrikanın üretim alanlarındaki makinalara ilişkin fotoğrafları Aydın'daki araştırmacı gazetecilere servis edip, yayımlattırmayı düşünüyor mu?

Aydın BŞB, Aydın Tekstil'in makinalarının akıbetine ilişkin ne gibi bir açıklama yapmayı düşünüyor?

Aydın ekonomisini en az 50 yıl ayakta tutan Aydın Tekstil Fabrikası, adı geçen restorasyon projesi kapsamında, bir Tekstil Müzesi ile tarihçesinin gelecek kuşaklara aktarılmasını hak etmiyor mu?

Atatürk Spor Kompleksi'nin işletilmesi İmar A.Ş. tarafından Fadıl Aydın'a verildiği ve Aydın Tekstil alanındaki sosyal donatıların ve işletmelerin de Fadıl Aydın'a verildiği doğru mudur? 

Ayrıca, mülkü Aydın BŞB'ye ait olan ve 15 Haziran'da ihalesi yapılacak olan Kuşadası'ndaki restoranın da işletmesi Fadıl Aydın'a verileceği doğru mudur?

Pardon da!

Aydın'da yeni bir "Jet Fadıl" mı doğuyor? 

EGE Haberleri

Aydın'da 8 ton 340 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi
Manisa'da eğitim sendikaları okul müdürüne silahlı saldırıyı protesto etti
Efeler’de rüşvet talepleri sosyal patlamaya gidiyor!
Bodrum açıklarında 102 düzensiz göçmen yakalandı
Fethiye açıklarında su alan teknedeki 3 kişi kurtarıldı