ALİAĞA MESLEKİ VE ÇEVRESEL HASTALIKLAR HASTANESİ'NİN KABASI 70 MİLYONA BİTECEK!

Aliağa’da yapımı devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin Aliağa Belediyesi tarafından yapılan kaba inşaatının yüzde 30’u tamamlandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde Çaltılıdere Mahallesi’nde hayata geçirilen Dokuz Eylül Üniversitesi Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesinde inşaat çalışmaları Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrol ve koordinesinde yürütülüyor. 

Yapımı devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin Aliağa Belediyesi tarafından yapılan kaba inşaatının yüzde 30’u tamamlandı.

İŞTE HASTANENİN İHALE BELGESİ: 

Aliağa Belediyesi, yaklaşık maliyeti 76 milyon lira olan hastane kaba inşaatı ihalesinde "Pazarlık" usulünü tercih ederek, ihale sözlşemesini İstanbullu Sarılar inşaat şirketiyle 69 Milyon 985 Bin TL'ye imzalamış...

Sadece Aliağa’nın değil bölgenin sağlık alanında ihtiyaçlarına cevap verecek olan 200 yatak kapasiteli tam donanımlı modern hastane, 52 bin 464 metrekare kapalı alana sahip olacak. Bölgedeki vatandaşlara hizmet verecek tam donanımlı hastanede acil servis, mikrocerrahi, yanık ünitesi, fizik tedavi ünitesi, hiperbarik oksijen tedavi ünitesi gibi önemli birimler yer alacak.

Hastane, hastalıklara tanı konulması açısından da ülke genelinde önemli bir merkez olacak. Hastane; E87 Uluslararası Karayolu üzerinde ve Kuzey Ege Otoyolu çıkışında bulunmasıyla önemli bir ulaşım bölgesinde yer alıyor. Hastaneye aynı zamanda denizden ve helikopterle ulaşım imkanı da bulunuyor. Hastane, çalışanlarıyla bölgede istihdama doğrudan, yan sektörlerle birlikte dolaylı katkısı olacak.

Hastanenin 2022 yılında tamamlanması hedefleniyor.

İZMİR Haberleri

Buca belediyesi araç kiralama işini iki ihalede çözdü!
Rıza Akpolat'a ilk destek mevkidaşı Lal Denizli'den
Kent suçları ve toplumcu belediyecilik…
Bayraklı belediyesinin araç kiralama ihalelerindeki performansı!
Konak Belediyesinin yeni logosunda neden "İzmir" yok?