Afyonkarahisar'da 2 kızıl akbaba fotoğraflandı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi sınırlarında bulunan 2 bin 500 rakımlı Akdağ'da İsrail ve Hırvatistan'da halkalandığı tespit edilen kızıl akbaba fotoğraflandı.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi sınırlarında bulunan 2 bin 500 rakımlı Akdağ'da İsrail ve Hırvatistan'da halkalandığı tespit edilen kızıl akbaba fotoğraflandı.

Akdağ Kocayayla mevkisinde Sandıklı Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Şefi Yasin Ayalp ve kuş gözlemci doğa fotoğrafçısı Okan Koçyiğit tarafından gerçekleştirilen izleme ve koruma faaliyetleri esnasında Hırvatistan'da ve İsrail'de halkalanan 2 tane akbaba fotoğraflandı.

İsrail'de 2020'nin kasım ayında, Hırvatistan'da *2022'ninmayıs ayında halkalanan kızıl akbabaya rastlandı.

Yetkililer, Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasının biyolojik çeşitlilik açısından oldukça zengin bir alan olup göçmen kuş türlerine de ev sahipliği yaptığını bildirdi.

DOĞA-ÇEVRE Haberleri

Meteoroloji'den 'Gökyüzünden boşalırcasına yağmur yağacak' uyarısı: Sessiz sessiz yaklaşıyor, 'Yağmur değil, afet var'
Ülkeler tek tek açıklandı, Türkiye’nin en kirli ve en temiz havalı şehirleri belli oldu: Buralarda nefes almak tehlikeli
Meteoroloji'den kritik alarm: Saat vererek uyardı, İstanbul dahil pek çok şehir sağanak yağışa teslim olacak
Meteoroloji’den kritik uyarı: Sıcaklıklar 20 dereceyi aşıyor ancak bu bölgelerde kar ve yağmur bekleniyor
Yüksekova'da göç etmeyen leylekler karlı arazide görüntülendi