14 Mayıs seçimlerinde oy kullanacak afetzedelerin adres değişikliği beyanı için bugün son gün. Yeni adres beyanları nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e-Devlet ve nüfusmatiklerden yapılabiliyor.
Deprem nedeniyle ikametgahından ayrılan seçmenlerin bulundukları yerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliğini bildirmeleri gerekiyor. Yeni adres beyanları için son tarih 17 Mart.
Hem farklı illere gidenler hem de bölgedeki çadır ve konteyner kentlerde kalan seçmenler adres değişikliği bildirimlerini saat 23.59'a kadar yapabilecek.
Bildirimler e-Devlet, Nüfus Müdürlükleri ve Nüfusmatikler üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Yurt, otel ve pansiyon gibi geçici ikametgahlara da adres bilgileri taşınabiliyor.
Adres beyanına dair işlemler 18 Mart'tan itibaren ilçe seçim kurullarının kararıyla yapılabilecek.
GÜNCEL Haberleri
Büyükşehir’den Ferdi Zeyrek Anısına 17 İlçede Lokma Hayrı
CHP GENEL MERKEZİ AYDIN İÇİN DÜĞMEYE BASTI: TABANIN GÖZÜ ARİF KUNUR’DA
CHP’de "Helallik" Depremi: Kazanoğlu’ndan Cemil Tugay İçin İhraç Çağrısı!
AYVALIK’TA 19 MAYIS COŞKUSU
Manisa Gastronomi Panayırı Mesir Festivali Kapsamında Açıldı