75 milyonluk kaçağa skandal bahane

Çeşme Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi olan ve aynı zamanda imar komisyonu üyeliği görevini de yürüten Aybars Yıldırım, 2018 yılında hem otel hem de konut imarı olan İnönü Mahallesi, 5528 ada 4 parselde otel inşa etmek üzere belediyeden ruhsat aldı.

Çeşme Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi olan ve aynı zamanda imar komisyonu üyeliği görevini de yürüten Aybars Yıldırım, 2018 yılında hem otel hem de konut imarı olan İnönü Mahallesi, 5528 ada 4 parselde otel inşa etmek üzere belediyeden ruhsat aldı. Normal koşullarda 2 kat konut imarı bulunan alana turizm imarından yararlanarak 6 kat yapma izni alan CHP'li Yıldırım, inşaat bitince burasını 29 ayrı bölümden oluşan apartmana çevirdi. Ardından da daireleri satışa çıkardı.

İKAYET ORTAYA ÇIKARTTI
Aybars Yıldırım'ın imar usulsüzlüğü, 3 yıldır arsasına ev yapmak için belediyeden inşaat ruhsatı almaya çalışan bir vatandaşın Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği'ne yaptığı başvuru üzerine ortaya çıktı. Dernek, vatandaşın şikayetini başta CİMER olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara bildirdi. Ardından da Çeşme Belediyesi iki dönemdir imar komisyonu üyeliği yapan Aybars ve eşi Evil Yıldırım'ın İnönü Mahallesi'ndeki apartmana dönüştürdüğü yapı hakkında 3194 sayılı İmar Kanununa muhalefetten işlem başlattı. Mühürlenen yapı hakkında Belediye Encümeni tarafından yıkım kararı alındı. Bina Aralık 2018'de Çeşme Belediyesi'nce mühürlendi ve yıkımı hakkında encümen kararı alındı. Ancak daha sonra mühür fekki yapılarak inşaatın devam ettiği belirtilirken, 21 Aralık 2018'de Çeşme Belediyesi Encümen kararı ile yapıyı tekrar mühürlendi ve binanın yıkımına hükmedildi. Öte yandan yapı sahiplerinin 7 Aralık 2018 tarihli yapı kayıt belgesinin ise 05 Ağustos 2019 tarihinde iptal edildiği belediyeye bildirildi.

'YIKACAĞIZ' DEDİLER AMA...
En son derneğin yine CİMER'e yaptığı başvuruya cevap veren Çeşme Belediyesi, inşaatın yıkımının 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 10.00'da programa alındığını açıkladı. Ancak yıkım gerçekleşmedi. Derneğin CİMER'e yaptığı başvuruya cevap veren belediye, yıkımı yönünde açılan ve devam eden davada savunma ve ara karar süresinin 15 gün olarak belirlendiğini ve bu nedenle Çarşamba günü yapılacak yıkım işleminin geçici olarak durdurulduğunu bildirdi. Söz konusu binada 29 bağımsız bölüm olduğu göz önüne alınırsa, rezidansın toplam değerinin 75 milyon lira civarı olduğu ifade ediyor.

Çeşme Belediyesi, yıkım kararı aldığı binayla ilgili kendi kendine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

'MECLİS ÜYESİNİ KAYIRIYORLAR'
DERNEĞİN de gönüllü avukatlığını yapan İzmirli avukat Taşkın Aydın, "Belediyenin yıkımı erteleme kararı hukuki değil" dedi. Belediyenin burada kendiliğinden bir yürütmeyi durdurma kararı vermiş olduğunu kaydeden Aydın, "Mahkemeye başvurmak alınmış olan yıkım kararını durdurmaz. Yürütmeyi durdurma kararını mahkemenin ne zaman görüşeceği de belli değil. Bu demektir ki, meclis üyesini kayırıyorlar. Bu çok açık ve belli" diye konuştu. Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği de belediye yetkilileri hakkında soruşturma açılması talebiyle CİMER'e yeni bir başvuruda bulundu.

Erhan GÜLENÇ

İZMİR Haberleri

Buca belediyesi araç kiralama işini iki ihalede çözdü!
Rıza Akpolat'a ilk destek mevkidaşı Lal Denizli'den
Kent suçları ve toplumcu belediyecilik…
Bayraklı belediyesinin araç kiralama ihalelerindeki performansı!
Konak Belediyesinin yeni logosunda neden "İzmir" yok?