Tarihi ve kültürel dokusuyla yılda milyonlarca turist ağırlayan Kapadokya bölgesi bu yılbaşında da doldu. Yeni yıla Kapadokya’da girmek isteyen yaklaşık 35 bin yerli ve yabancı turist aylar öncesinden erken rezervasyon yaptırarak yer bulabildi.
Yeni yılı Kapadokya’da karşılamak isteyen turistler günler öncesinden bölgeye gelmeye başladı. Gün boyu bölgeyi gezen turistler akşam saatlerinde ise eğlence mekânlarına akın etti. Kayadan oyma mekânlarda Türk Gecesi etkinliğine katılan turistler halay çekerek yeni yıla girdi. Bazı turistler de soğuk havaya aldırmadan yeni yılı ateş etrafında dans ederek karşıladı. Davul zurna eşliğinde oyun oynayan turistler yeni yılı ateş başında karşıladı.
Uçhisar ve Göreme kasabasında yapılan havai fişek gösterileri de izleyenleri mest etti. Dakikalarca süren havai fişek gösterilerini izlemeye gelen yerli ve yabancı turistler seyir tepelerinde yoğunluk yaşanmasına neden oldu.
GÜNCEL Haberleri
Başkan Dutlulu, Manisa Dostlar Meclisi’nde Vatandaşlarla Buluştu
Manisa Büyükşehir Köprübaşı’nda İki Mahallenin Yollarını Yeniledi
BALÇOVA’DA EĞİTİME GÜÇLÜ DESTEK
Zafer Bayramı’nda Çocukların Yüzü Güldü
Ayvalık’ta Kurtuluş Coşkusu Koşuyla Buluşacak