100 Yaş Evleri yeni dostlukların kurulduğu yer haline geldi

100 Yaş Evleri yeni dostlukların kurulduğu yer haline geldi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla yaşlı lokali olarak Menteşe ve Fethiye ilçelerinde hizmete sunduğu 100 Yaş Evleri yüzleri güldürüyor. Her kuşaktan bireylerin ilgisini gören 100 Yaş Evlerinden Bin 668 üye aktif olarak yararlanıyor.

Menteşe’de Bin 405, Fethiye’de ise 263 aktif üye bulunuyor
60 yaş üstü vatandaşların sıklıkla yararlandığı ve yeni dostlukların kurulduğu bir merkez haline gelen 100 Yaş Evlerinden Menteşe’de bin 405, Fethiye’de ise 263 üye aktif olarak yararlanıyor. Hafta içi her gün hizmet veren 100 Yaş Evlerinde, sohbet, televizyon, okuma, oyun, dinlenme ve teknoloji odasının yanı sıra resim, ahşap, boyama, mozaik gibi hobi çalışmalarının yapılabileceği atölyeler de bulunuyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri tarafından belirli günlerde üyelerin kan şekeri ve tansiyon ölçümleri de yapılıyor.

Bugüne kadar 400’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirildi
Hizmetleri ile il genelinde beğeni toplayan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde bugüne kadar 4000’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Sadece 60 yaş üstü vatandaşların değil, aynı zamanda üniversite öğrencilerinin de buluşma noktası olan 100 Yaş Evi’nde Dil Kulüpleri (İngilizce, Fransızca ve Rusça),Resim Atölye Çalışmaları (Resim, Heykel ve Seramik), Geleneksel Sanat Atölye Çalışmaları (Ebru, Minyatür), El Sanatları (Dikiş, Nakış ve Kanaviçe), Film Gösterim Günleri, Kitap Okuma Günleri, Kültür Gezileri, Alzheimer ve Demans Hastalıkları Üzerine Söyleşiler, Satranç, Dama ve Tavla Turnuvası gibi birçok etkinlik düzenleniyor.

YAŞAM Haberleri

Türkiye'nin ilk kadın sümeroloğu Muazzez İlmiye Çığ hayatını kaybetti
Kökenleriniz ve Genetik Mirasınız: Hangi Irkın Özelliklerini Taşıyorsunuz?
2025'te dünya nüfusunun 3'te ikisi içilebilir suya hasret kalacak
Yaşlılık maaşını Mehmetçik için biriktiren Döndü Nine vefat etti
Atatürk Baraj Göleti kıyısında 3 bin yıllık yerleşim alanı tespit edildi