Serdar Aksoy, atıldığı partisinin çizgisine geldi! Menemen'de yıldız olma savaşları

Serdar Aksoy, atıldığı partisinin çizgisine geldi! Menemen'de yıldız olma savaşları

Ne yani burada kuyumcu dükkanından peynir satın alıp, faturasını giderlere koymuyoruz; içinde bulunduğunuz ruh halinizi analiz etmeye çalışıyoruz!

A+A-

DÜN (01.10.2019) SERDAR AKSOY VE CHP MECLİS ÜYELERİ 

323f42cd-4871-449e-b3ca-866becceb9f7-001.jpg

BUGÜN SERDAR AKSOY

BASINA ve KAMUOYUNA SEYREK BİLDİRİSİ

Bir süredir Menemen Seyrek’te yaklaşık 1600000m2 lik alanın satışı üzerine tartışmalar yapılmaktadır. Ekim ayı Meclis toplantısına satış yetkisi almak istenecek. Bir defa şunu net belirteyim satış yetkisi GEÇİCİ YÖNETİM tarafından alınsa dahi Menemen halkının vicdanında kabul görmeyecektir.

Diğer bir husus Menemen’e yönelik komplo gerçekleşmeden önce kat karşılığı olarak Seyrek arazisi gündeme gelmiştir. Ben bu hususta GENEL MECLİSİ toplayarak istişare ettim. Genel Meclise tüm STK yetkilileri, muhtarları ve Meclis üyelerini davet ettim. Menemende karar alma sürecinde KATILIMCI DEMOKRASİ yi işlettim.Bu husus benim tek başıma verebileceğim bir karar değildi. Genel olarak Menemen halkının olaya sıcak bakmaması nedeniyle de Belediye Meclisine yetkiyi devrettim. Üstelik burada yapılacak kat karşılığı bir işleme dahi o dönem muhalefet karşı çıkmıştı. Bu yetkiyi kullanmayacağımı da grup toplantısında belirttim ve meclise yetkiyi devrettim.

Son süreçte alelacele yangından mal kaçırırı gibi satış yetkisinin inatla GEÇİCİ YÖNETİM tarafından istenmesini etik bulmuyorum. Menemen Halkının oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı olarak, halkın iradesini temsil eden bir BELEDİYE BAŞKANI olarak SATIŞ ın Menemenimizi çok zor durumda bırakacağını belirtirim. Bu hatadan ivedi biçimde dönülmesi gerekmektedir. Eli vicdanında olan cüzdanında olmayan BELEDİYE MECLİS üyelerine sesleniyorum; evlatlarımız ve geleceğimiz için karar alırken vicdanınızın sesini dinleyiniz.

Saygılarımla
Serdar Aksoy
MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI

350929d5-7513-4f4d-b9e9-1d55e93d3381.jpg

DÜN EVET DEYİP YETKİ VEREN CHP'LİLER, BUGÜN İSTEMEZÜK DİYE TEPİNİYOR!

Menemen siyaset kulislerinde iki yıldız isim konuşuluyor... Birisi CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney diğeri de Serdar Aksoy... 

Kulislerde "Yıldız" kelimesi konuşulunca ister istemez akıllara 70 yılların ortalarına damgasını vuran "A STAR IS BORN" (Bir yıldız doğuyor) filmi geliyor... 

4 Dalda Oscar'a layık görülen film; En İyi Sinematografi, En İyi Orijinal Müzik, En İyi Ses ve En İyi Orijinal Şarkı ödülünü kazandı. Frank Pierson tarafından yönetilen filmin başrolünü Barbra Streisand ve Kris Kristofferson paylaşmıştı... Film, gösterime girdiği 1976 yılında ABD ve Dünya genelinde gişe yapan 2. film olmuştu... 

Şimdi, Menemen'deki siyasetçilerle film ne alaka diye bir soru akıllara düşebilir... 

Film ile Menemen'deki siyasetçiler arasındaki bağa girmeden öncesinde; yakında İzmir'de yeni bir Süper Star'ın doğacağının müjdesini verelim deriz! Bu Süper Star'ı tüm 83 milyon yurttaşımızın şimdiden tanıyacağını bugünden belirtmekte de her hangi bir sakıncanın olmayacağını; iki dosyadan; düzeltiyoruz iki "dal" da siyaset Oscar'ı alacağının altını bugünden çiziyoruz!

Gelelim şimdi Menemen'deki Oscar'lık görsellere...

Serdar Aksoy'un hala "Menemen Belediye Başkanı" sıfatını kullanıyor olması ne denli hukuki açıdan doğrudur orasını bilemiyoruz ama; yargılandığı davadan aklanmadığı sürece de bu sıfatını kullanmasının hukuken de doğru olmadığı kanısındayız! 

Kaldı ki; "Menemen Halkının oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı olarak, halkın iradesini temsil eden bir BELEDİYE BAŞKANI olarak SATIŞ ın Menemenimizi çok zor durumda bırakacağını belirtirim." şeklinde açıklama yapmasının da doğru olup olmadığı konusunu da yargının bileceği iştir diye düşünüyoruz!

Aralık 2020 ayına kadar (17-18 Aylık) Serdar Aksoy Menemen Belediye Başkanıydı... Bunda bir beis yok... Fakat, operasyon kapsamında gözaltına alınması, ardından tutuklanıp cezaevine konulması, 7 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra "tutuksuz" yargılanmasının devam ettiği, aklanmadığı ve yerine Meclis'in içinden "Başkanvekili"nin seçilmiş, görevinin başında olduğu sürece de Serdar Aksoy'un "Menemen Belediye Başkanı" sıfatını kullanıyor olmasının da hiç bir kıymetinin olmayacağını buradan belirtiyoruz!

Temsil, yukarıdaki açıklamanı altına "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" yazılmış olsaydı, en azından kendilerine sayfalarımızda yer ayırmaz, okurlarımızı da meşgul etmezdik!

Ne yani burada kuyumcu dükkanından peynir satın alıp, faturasını giderlere koymuyoruz; içinde bulunduğunuz ruh halinizi analiz etmeye çalışıyoruz! Bilmen anlatabiliyor muyuz?

Öncelikle; Serdar Aksoy'a önerimizdir... Bilmesini de isteriz ki; en az kendileri kadar üzerine atılı suçlardan bir an önce aklanmasını diliyoruz...

Cumhuriyet tarihinde bir örneği var mıdır orasını bilemiyoruz ama; açığa alınan bir belediye başkanının kolay kolay tekrar görevine döndüğünü hatırlamıyoruz... 

Sırasıyla; Yalova-Vefa Salman, Urla-İ. Burak Oğuz, Ceyhan-Kadir Aydar, Menemen-Serdar Aksoy... Onlarca HDP'li Başkan... (Yenilerinin eklenmeyeceği ne malum.) dönen var mı? Önceki dönemlerden; Adana BŞB -Aytaç Durak, Beşiktaş-Murat Hazinedar, Ataşehir-Battal İlgezdi... vb. dönen oldu mu bunlardan? Olmadı... Kaldı ki belki farkında değil ama; Serdar Aksoy'un yatıp kalkıp, hakkında devam eden yargı sürecinden nasıl alnımım akıyla çıkarım hesabının içinde olması gerektiğini bizlerin söylemesi değil, kendisinin görmesini bekleriz! Başta, hala biz kendilerini Y-CHP'li değil, CHP'li görmek istiyoruz! Maalesef kendisini bu duruma koyanların Y-CHP'liler olduğunu hala göremediğine de üzülüyoruz! Siyasi anlamda mücadelede "ben ölmedim" demek istiyorsa; öncelikle siyasi yerini ve mücadele vereceği cepheyi belirlemesini tavsiye ediyoruz! Bir kere; "Yolsuzluklarını duyduk, YDK'ya sevk ettik" diyen Koyundere'den testici Recai usta değil; Y-CHP'liler... Gördüğümüz kadarıyla da Serdar Aksoy'un iliklerine kadar Y-CHP'lik işlemiş! Tıpkısının aynısı Y-CHP'liler gibi "en iyi savunma, saldırıdır" taktiğini güdüyor... Bu taktik kendisine bir şey kazandırmayacağı gibi; debelendikçe de batmasına neden olacaktır! 

Kaynaklar, geçtiğimiz hafta Serdar Aksoy'un Ankara'da kapı kapı dolaştığını öne sürdüler! Y-CHP'nin değil, Ak Parti'nin kapısını aşındırdığından söz ettiler! İyi de hangi siyasi parti sizin içinde bulunduğunuz durum karşısında sizi ciddiye alır? Kusura bakmayınız ama; Mart 2023'e kadar paso gider gelirsiniz Ankara'ya bizden söylemesi!

Gelelim şimdi Menemen'de 2 gündür olup bitenlere...

İnanın anlaşılır gibi değil... Rahmetli Aziz Nesin iyi ki yaşamıyor... Menemen'de CHP'yi temsil ediyoruz diyenlerin topunu Marko Paşa'ya havale etseniz; haftanın 7 günü "yıldırım baskı" sayıları gazete bayisi tezgahlarında yerini alır! 

Arkadaş, bu durumunuz karşısında balıklara günahtır diyoruz da başka bir şey diyemiyoruz! Yahu sizler değil miydiniz 2019 Menemen'deki tüm taşınmazların satış yetkisini dönemin başkanı Serdar Aksoy'a takdim eden? Meclis görüşmesinin videosunu ve Meclis tutanağını da yukarıda koyduk... CHP'li Meclis Üyesi Ali Yılmaz'ın dileklerinin de ne olduğu videosunu sadece haber koymadık, yer işgal etmesin diye!

Koro halinde Ekim 2019 yetkiyi veren CHP'liler değilmiş gibi; bugün tutturmuşlar karşı çıkıyorlar!

Videoyu iyi izleyiniz...

Meclis tutanağını iyi okuyunuz...

Taşınmazların satışından gelecek para ile Menemen Belediyesinin BORÇLARININ kapatılacağına ilişkin herhangi bir cümle, kelime geçiyor mu? Geçmiyor!

Peki, şimdi demokrasiden, haktan-hukuktan, yetim hakkından söz eden Serdar Aksoy, Tahir Şahin'den Menemen Belediyesini ne kadar SGK, Vergi Dairesi borçları ile devir aldığını açıklayabiliyor mu?

Serdar Aksoy, Menemen Belediyesini ve halkını bu kadar gözetiyorsa; buyursunlar operasyon öncesinde Menemen Belediyesinin SGK'ya, Vergi Dairesi'ne, Menemen Esnafına olan borçlarını bir bir açıklasınlar da görelim!

Kaldı ki; Menemen Belediyesi Başkan Vekil Aydın Pehlivan, Menemen Belediyesinin 1600 dönümlük arazisini kooperatif tüccarlarına, yap-satçı müteahhitlere peşkeş çekmek için değil, bilakis Menemen halkının barınma sorununa ucuz ve kaliteli çözüm getirmek için TOKİ ile masaya oturduğunu, Mısır'daki Sağır Sultan bile duymuşken ve SGK ve Vergi Dairesi, Menemen Esnafı vb. olan (BIRAKTIĞINIZ) borçları da kökünden kazımak adına bu işe soyunduğunu da en iyi CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney biliyorken; Süper Star olmak için bu durumlara düşmenin haceti var mıydı? 

Ömer Güney... CHP Menemen İlçe Başkanı değilken; Serdar Aksoy'un Menemen Belediye Başkanı olduğu ilk günden beri yanında olan bir kişiydi... Türkçesi 1 Nolu danışmanıydı! Fatura karşılığı danışmanlık yaptığı iddiaları da bugüne kadar henüz çürütülmedi!

Belki de hiç bir ilçe belediyesinde görülmemiş yetki ile Ömer Güney Serdar Aksoy'a danışmanlık yapıyordu! Serdar Aksoy tarafından o dönem Ruhsat Müdürü ile İmar Müdürü'nün danışman Ömer Güney'e bağlı olarak çalıştıklarını da her halde CHP'li Meclis Üyeleri hepimizden çok daha iyi net biliyorlardır! Hatta, adı geçen 1600 dönümlük Seyrek'teki arazinin "Harita" işlerini Ömer Güney'in hazırladığı iddialarını da her halde Menemen'de duymayan bilmeyen kalmamıştır!

Şimdi, dün bu araziyi satışa hazırlayan olacaksın, bugün karşı çıkıyorum diyeceksin... Öbür yandan dün araziyi satmak için Meclis'ten yetki alacaksın, bugün kalkacansın yetim hakkından söz edip Menemenlinin hakkını, hukukunu koruyorum diye laf salatası sunacaksın!

O zaman adama demezler mi dün aklınız nerdeydi? 

Aslında; Ömer Güney'in arkasında pankart tutan, CHP'nin Menemen'de hangi akıllların elinde olduğunu kabak gibi gösteriyor!

İşte bu akıllılara Serdar Aksoy da yandan yandan (Belki de partiye dönerim hesabı ile) topa girmeye çalışarak, aklı sıra gaz veriyor!

Ne hoş değil mi?

Ya CHP'li Meclis Üyelerinin düştükleri bu duruma ne denmeli? 

Dün Meclis'te yetki verirken üç maymunu oynayacaksın, bugün de Menemen'de aslan kesilmeye çalışacaksın!

Ne dersiniz kollektif çalışan Serdar Aksoy ve Ömer Güney ekiplerinin arasından "A STAR IS BORN" (Bir yıldız doğuyor) çıkar mı?

Ne diyordu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun "yandaşa 2 milyarlık ihale verdi" belgeli iddilarına: "Kuru gürültü!"

İmamoğlu'nun kuru gürültüden ne anladığını bilemiyoruz... Fakat, Menemen CHP'den ve Serdar Aksoy'un çıkardığı bu yaş gürültülerden bir siyasi yıldız da çıkmaz ama; çıkılsa çıkılsa Gerenköy altından kayığa bindiğiniz Gediz deltasında kefale çıkılır diyoruz!

"Ben bu hususta GENEL MECLİSİ toplayarak istişare ettim." (Bu cümle tutulmayacak gibi değil.) Breh... Breh... TBMM'yi biliyoruz... İlçe ve Büyükşehir Belediyeleri Meclislerini biliyoruz... İllerde İl Genel Meclis'lerini biliyoruz... 

Bu "Genel Meclisi" icadınız neyin nesidir sayın Serdar Aksoy?

Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle bir Meclisi ilk defa sizden duyuyoruz da... 

Nerelerde topluyorsunuz bu Meclisin Üyelerini? 

Emiralem'deki çilek tarlalarında mı?

Evinizin bahçesinde mi?

İlginç olan ne biliyor musunuz? 

CHP, 22 yıldır Menemen'de yerelde iktidardaydı...                                                                                    Yaptıklarını ön planı çıkarıp, akıl verecekleri yerde, dün gece ne yediklerini unutur hale gelmişler farkında değiller! 
Ahhhh... Bir de birbirlerini yemenin siyaset olmadığını bir öğrenebilseler... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.