Şenol Aslanoğlu da Ali Engin gibi plajlara inecek mi?

Şenol Aslanoğlu da Ali Engin gibi plajlara inecek mi?

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı adaylığı 2. Tur seçimi için kolları sıvadığı bildirildi! İl Başkanlığının 28 Mayıs'ta plajları doldurmaları muhtemel İzmirli seçmenleri sandık başına çekmek için formülü nedir?

A+A-

Bilindiği üzere; 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, seçmenler 28 Mayıs'ta 2. Tur seçimleri için yeniden sandık başına gidecekler...

14 Mayıs'ta çıkan sonuçlara göre; seçmenler 2. Tur seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu için oy kullanacaklar...
Sonuçlara göre; Erdoğan'ın seçimi kazanabilmesi için 0.6'lık, Kılıçdaroğlu'nun da 5.2'lik bir oranda oya ihtiyaçları bulunuyor!

Konuya matematiksel yaklaşıldığında; kuşkusuz Erdoğan'ın 2. Tur seçimlerini daha kolay kazanması öngörülüyor!

Malumunuz, İzmir seçmeni, her şeye rağmen CHP'ye tarihsel bir kıyak daha çekerek, 14 Mayıs'ta beklenilenin üzerinde destek verdi!
İzmirli seçmenlere CHP'yi yönetenlerden minicikte olsa, bu saate kadar henüz bir teşekkür dahi gelmedi!
Belki, ağızlarının eskiyeceğinden de korkuyor olabilirler! 
Peki, İzmir seçmeni, 14 Mayıs'ta CHP'ye gösterdiği nezaketi, 28 Mayıs 2. Tur seçimlerinde de gösterir mi?
Orası meçhul!
İzmirliler, Nisan ayı başından beri yazlık sezonu açmış bulunuyor... Bu hafta sonu da plaj sezonu açılıyor... (Hafta sonu hava sıcaklığı: 28-29 derece.)
Hal böyle olunca; 14 Mayıs'ta sandık başına koşup CHP'ye destek veren İzmirli seçmenlerin, 28 Mayıs'ta da aynı desteği vereceklerinin bir garantisi var mı?
Yok!
İzmirli seçmenler, hafta sonu keyiflerinin bozulmasını pek sevmezler!
Zaten 2-3 haftadır Perşembe'den Cuma'dan yazlıklarında soluğu almıyorlar mı?
Alıyorlar!
İşte bu yüzden de CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu uyarmayı üzerimize bir vazife eyledik!

Bizim önerimiz bir icat değil! Bir politik formül değil!
Sadece geçmişten gelen başarılı bir hatırlatma!
Hem fotoğraflı... Hem de yazılı...

693541102281.jpg

Bu fotoğraf, dönemin CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in geliştirdiği ve plajlarda uygulamaya koyduğu seçim kampanyası çalışmalarına ait... (Temmuz 2014) 
Engin, yazın göbeğine denk gelen seçimler için, dönemim Cumhurbaşkanlığı "Çatı Adayı" (CHP-MHP) Ekmeleddin İhsanoğlu için plajlara inmiş, denizin dışında, kumsalda yakaladığı her bir vatandaştan "Ekmek İçin Ekmeleddin" diyerek oy istemişti... Ha... Soracaksınız şimdi... Ali Engin'in bu plaj kampanyası başarılı olmadı mı? diye... Hayır... Son derece başarılı oldu...
Hatta Ali Engin'in icat edip başlattığı plaj seçim çalışmalarını Mısır'daki Sağır Sultan bile duymuş; hal böyle olunca da CHP'nin İzmir'deki Efsane İl Başkanı Kemal Karataş'ta kayıtsız kalamamış, sosyal medya hesabından övgü dolu bir yazı kaleme almıştı!

İşte o yazıdan önemli bölümler: 

"Tacizci mi maganda mı"
"Birden, bacakları kıllı bir adam gölgesi düşüyor üzerine, giymiş kahverengi uzun bir şort, üzerine kısa kollu mavi bir t-shört, ayağında beyaz spor ayakkabı, içinde siyah çorap.
Kız yüzünü kapatmış, geliyor üstüne üstüne, bir şey mi gösterecek, tacizci mi, maganda mı acaba diye!
CHP İl Başkanı Ali Engin, demin 'tacizci mi acaba?' diye düşünen genç kıza uzatıyor elindeki broşürü, 'Ne olur! Sandığa gidin. 10 Ağustos'ta ayrılın plajdan, iki saatliğine de olsa. Verin oyunuzu, Ekmeleddin İhsanoğlu'na. Vermezseniz gelemezsiniz bir daha buralara' diyor"

"CHP'de her şey normal!"
Bunlar!.. Kendileri için değil... 'Ekmek için, Ekmeleddin' diye oy isteyen yeni CHP'liler... Düşmüşler plajlara...  Bayramda dinlenmek için gittiğiniz plajda, aniden tepenizde bir adam görürseniz, yarım şortlu. beyaz spor ayakkabılı, siyah çoraplı, kıllı bacaklı, hiç telaşlanmayın... O ne bir maganda, ne de tacizci... O bir CHP'li. Uzatıyor size broşürü, 'Ekmeleddin'e oy verin' diye... Panik yapmayın, CHP'de her şey normal!"

Okudunuz değil mi Karataş'ın 2014'te CHP İzmir İl Başkanı Engin tarafından icat edilip uygulamaya konulan plaj seçim çalışmalarındaki başarılarının öyküsünü...

Şimdi... Mevcut atama İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun Ali Engin'den bir eksiği var mı? Yok! Fazlası bile var!
Temsil Ali Engin, il başkanı olduğu dönemde eleştirdiniz mi?
Asla kırılmaz, darılmaz, anında arar, sizi Efes Oteli bahçesine kahve içmeye davet eder, eksiklerinin yüzüne anlatılmasını isterdi!
Peki, Şenol Aslanoğlu böyle biri mi?
Olur mu!
İzmir basınıyla ilk buluşmasında; "Ben öncekilere benzemen" deyip, "ayağınızı denk alın" diye gider yapmadı mı gazetecilere?

Neyse... Ali Engin'in plajda seçim çalışması icadını Şenol Aslanoğlu ister uygulamaya koyar ister koymaz... Orası onun bileceği iş...
Ama, biz yine İzmirli seçmeni de uyarmış olalım... 

Ola ki CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na plajda güneşlenirken... Ya da Beach Clup'ta "eller havada" yakalandınız... Sakın ola bir dediğini iki etmeyin... Hemen sandık başlarına koşunuz... Zannetmeyiniz ki Ali Engin gibi elinize broşür tutuşturup oyunuzu isteyeceğini... Çünkü, Şenol Aslanoğlu'nun sağı solu belli olmuyor...
Maazallah, alır eline bir değnek...
Alayınızı katar önüne...
Soluğu da sandık başında alırsınız... 

Neme lazım, biz şimdiden başınıza gelmeden söylemiş olalım da İzmirli seçmenler... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.