Sayıştay'ın raporuna göre; Aydın BŞB'nin İmar AŞ şirketinin feshine gidilir mi?

Sayıştay'ın raporuna göre; Aydın BŞB'nin İmar AŞ şirketinin feshine gidilir mi?

Aydın BŞB'nin şirketlerinin pür meali Sayıştay'ın raporları çerçevesinde bir bir ortaya çıkıyor...

A+A-

Bilindiği üzere; ASKİ Abone Daire Başkanı Egemen Emre Beşli, askerlik görevini "ifa" ettiği dönemde "çifte" maaşını almaya devam etmişti... Bu gerçeğin ortaya çıkmasıyla birlikte hafta başı 15 günlük tatil izninden dönen Beşli, salı günü de askerdeyken aldığı "cillop" maaşları iade edeceğini, hatta ne kadar ödeyeceğinin hesaplandığını etrafına İLAN etmişti... 

Sarı Bina kaynakları; dün akşam (Perşembe) itibari ile Beşli'nin aldığı cillop maaşlara ilişkin BEŞ KURUŞLUK bir geri ödeme yapmadığını öne sürdüler!

Beşli'nin sağ kolu olduğu, müdür yaptığı ve ücretsiz mesai çalışmalarını Kuşadası'nda tuttuğu 1+1'de yürüttüğü belirtilen Şakir Çetinkaya'nın da 1 aydır izinde olduğu kaydediliyor. 

Öte yandan ASKİ'nin kurulduğu günden abonelerine ait en az 3 yıllık su tüketimlerine ilişkin tahakkuk ve tahsilat arşiv bilgilerinin imajlarının alındığı, çok büyük boyutlarda KAMU ZARARININ tespit edildiği, incelemelerin yakında sonuçlanacağı bilgisine yer veriliyor!   

Aydın BŞB kaynakları, yeni gelişmelerin yaşandığını, muammalı çalışmaların yapıldığını işaret edip, Aydın BŞB'yi yönetenlere sorular iletiler: 

"Aklınızda bulunsun NACİYE ŞENOĞLU VE ekibi geçen hafta sonu Ege ET’te ne tür bir çalışma yaptı, en son Büyükşehir Belediyesi Şirketlerinde denetim vardı neleri örtbas ettiler de Çine’de eşi Kamil ŞENOĞLU’nun desteğiyle neler kapandı?" dediler ve eklediler:

egeet1.pngegeet12.jpg

egeet123.png

egeet.png

Aydın BŞB şirketlerinin neredeyse tamamında üst düzey görevli Ümit Erkan varmış... Kaynaklar, Ümit Erkan'ın Aydın BŞB'deki MR'ını çekip gün içinde göndereceklerini ilettiler!

Kaynaklar, Beşli'nin "kadromu verin" versiyonuna geçtiğini perşembe günü mesai sonu itibari ile askerdeyken aldığı maaşları iade etmeyeceğini, yatırmayacağını konuşmaya başladığını belirttiler! 

egeet12mm-002.jpg

Ege Et'le ilgili nasıl bir bomba bilgiler gelecek orasını beklemeye bırakıp Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun sanayici bir ailenin gelini de olduğunu unutmayalım... 

Aydın'ın duayen sanayici ailelerinin başında Çerçioğlu ailesi gelir... Baba Şefik, oğul Ercan Çerçioğlu'nun nasıl bir başarılı sanayici olduklarını sayfalar dolusu yazsanız sığdıramazsınız... 

Bir şekilde Özlem Çerçioğlu'nun da Yüksek Okul sonrası stajını Jantsa'da tamamladığı göz önünde bulundurulursa; siyasetten öteye şirket yönetimi konusunda tecrübeli ve başarılı olduğu da inkar edilmeyecek bir gerçektir... 

Kısacası Özlem Çerçioğlu siyaset öncesinin başarılı bir iş kadını ve sanayici bir ailenin gelinidir... Bir şekilde şirket nasıl yönetilir nasıl kar nasıl zarar edilir iyi bilir.  Aile şirketi olan Jantsa’nın zarar ettiği de görülmemiştir zaten. 

Sayıştay, Aydın BŞB'nin şirketlerine ilişkin Mali Tabloları yayınladı... 2020 yılı sonunda İmar AŞ’de durum neymiş bir bakalım ve Aydın’ın malı mülkü, değerleri nasıl yönetiliyormuş görelim...

Bu şirket 2020 yılına kadar 45 milyon zarar etmiş ve kar ettiği tek bir yıl yok. 2020 yılında da zararına 13 milyon eklemiş. Oldu mu şimdi birikmiş zarar 58 milyon! Kasasında var 295.000 TL para, vatandaştan toplamış sipariş avansı 5,9 milyon TL. O parada harcanmış yok tabi bunların karşılığı da. Zarar karşılığı sermaye artır artır gelmiş 40 milyona. Maşallah sermayesi baya da büyük bir şirket. Aydın BŞB, Aydınlının 40 milyonunu sermaye olarak aktarmış bu şirkete, tamam iyi de para nerede?

Birde kıdem tazminatı için karşılık ayırmamak, amortisman kayıtlarını yapmamak gibi giderleri artırıcı unsurların yapılmadığı da Sayıştay raporunda tespit edilmiş, alim Allah birde bu işlem yapılmış olsaydı o zaman görürdük zararın ne olduğunu!

Türkçesi, Sayıştay raporunda İmar AŞ şirketinin zararları nedeniyle feshine yakın bir duruma gelindiği tespiti, Çerçioğlu'nun bu şirketi ne denli kötü yönettiğinin göstergesi olarak kamuoyuna ilan edilmiştir.

Aydın BŞB şirketlerinden Ege Et ve diğerlerine ait haberlerimiz gün içinde devam edecek...

Bizi izlemeye devam ediniz... 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.