Savcı Sayan'ın aHaber'de söylediği Yargıtay'daki dosyalar kamuoyuna açıklanacak mı?

Savcı Sayan'ın aHaber'de söylediği Yargıtay'daki dosyalar kamuoyuna açıklanacak mı?

Sayan: " O dosya numarasında kimin yargılandığı, FETÖ ile bağlantıları, tanık tarafından dile getiriliyor."

A+A-

Geçtiğimiz hafta aHaber'de "Satır Arası" programına katılan Ak Partili Ağrı e. belediye başkanı Savcı Sayan, "Burada yanımda iki tane dosya numarası var Yargıtay'da. Bir dakika. Burada yanımda bir tane dosya numarası var Yargıtay'da. O dosya numarasında kimin yargılandığı, FETÖ ile bağlantıları, tanık tarafından dile getiriliyor. O tanığın dile getirdiği FETÖ dosyasının içinde Yargıtay'da Ankara'da. Mahkemenin ismini söylemeyeyim Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Tanık burada olan bazı genel başkanları uzanan ifadeler vermiş. Bunların hepsi ortaya çıkacak. Kimse bizim aklımızla dalga geçmesin. FETÖ ile ilgili burada fotoğrafı olan genel başkanlarla, Kılıçdaroğlu ile ilgili ifadeler var. Burada olan insanları ta Cumhurbaşkanı suikastına kadar giden süreci anlatıyor ve ifadeler vermiş. Bunların hepsi ortaya çıkacak. Kimse bizim aklımızla dalga geçmesin." demişti...  
Satır Arası programının videosu için:https://www.ahaber.com.tr/video/programlar/satir-arasi-videolari/satir-arasi-2024te-yeni-ittifaklar-mi 

FETÖ dosyalarının 2010 yılından beri patlatılmasında büyük katkıları olan Hüseyin Sarıçiçek, Savcı Sayan'ın aHaber'de açıkladığı dosya ile ilgili acil olarak İzmir Adliyesine çağırıldığını ifade verdiği belirtti. 

Sarıçiçek, avukatı Mustafa Tekin'le birlikte İzmir Adliyesi'nde verdiği ifadede, FETÖ'nün 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılacak suikasta, Deniz Baykal'ın kaset kumpası ile indirilmesine, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına getirilişine kadar geniş kapsamlı, ayrıntılı ifade verdiğini söyledi. 
Sarıçiçek, verdiği ifadeye ilişkin tutanağın kendisine verilmediğini, bu dosyanın kamuoyuna açıklanmasının gerektiğini savundu.

Sarıçiçek'in açıklamaları: 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.