Sakin Şehir (Cittaslow) İzmir'de Başkan Soyer'in "Yüzülebilir Körfez" hayalinin ilk meyvesini Suriyeli çocuklar verdi!

Sakin Şehir (Cittaslow) İzmir'de Başkan Soyer'in "Yüzülebilir Körfez" hayalinin ilk meyvesini Suriyeli çocuklar verdi!

Soyer, "Körfezde müsilaj gibi felaketlerin yaşanmaması için tüm önlemleri almış durumdayız. Körfez çevresindeki ileri biyolojik arıtma tesislerimiz ve bu dönem başlattığımız yağmur suyu ayrıştırma programıyla yüzülebilir körfez hayalimizi adım adım ..."

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Cittaslow İzmir" tanıtım konuşmasında "Yüzülebilir körfez hayalimizi adım adım gerçekleştiriyoruz" dedi.

Başkan Soyer'in o konuşmasındaki yüzülebilir körfez hayali medyada bu şekilde yer bulmuştu: “Daha az atık, daha az karbon salımı, daha çok geri dönüşüm ve daha çok yenilenebilir enerjiyi hedefliyoruz. Bu noktada körfez, bizim gözbebeğimiz. Körfezde müsilaj gibi felaketlerin yaşanmaması için tüm önlemleri almış durumdayız. Körfez çevresindeki ileri biyolojik arıtma tesislerimiz ve bu dönem başlattığımız yağmur suyu ayrıştırma programıyla yüzülebilir körfez hayalimizi adım adım gerçekleştiriyoruz."

Başkan Soyer'in yüzülebilir körfez hayalinin ilk pratik denemesi Suriyeli çocuklardan geldi! Yaklaşık bir saat öncesine ait görüntülerde Suriyeli çocuklar, İzmir Kordon'unun başlangıcı Konak Pier önünden denize girip serinlediler!

İşte o görüntüler:

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.